Hoe Lijsten Met Opsommingstekens Worden Opgemaakt

Inhoudsopgave:

Hoe Lijsten Met Opsommingstekens Worden Opgemaakt
Hoe Lijsten Met Opsommingstekens Worden Opgemaakt

Video: Hoe Lijsten Met Opsommingstekens Worden Opgemaakt

Video: Hoe Lijsten Met Opsommingstekens Worden Opgemaakt
Video: Word 2016 Opsomming, Nummering en Lijsten sorteren 2024, April
Anonim

Om volledig met de Microsoft Word-teksteditor te kunnen werken, moet u over basiskennis beschikken: het vermogen om velden te ontwerpen, het gewenste formaat in te stellen en het document te structureren volgens de opgegeven parameters, waaronder het ontwerp van een lijst met opsommingstekens.

Lijstopmaak is een manier om tekst op te maken
Lijstopmaak is een manier om tekst op te maken

instructies:

Stap 1

Als u na het typen van gewone alinea's een lijst met opsommingstekens moet maken of al afgedrukte regels erin moet omzetten, klik dan op de knop Opmaak op de taakbalk bovenaan het geopende venster en selecteer vervolgens de opdracht Lijst in het vervolgkeuzemenu. Als het menu in een verkorte versie verschijnt, wordt het uitgevouwen door onderaan op het cirkelpictogram met een dubbele pijl te klikken. De voltooide tekst, opgedeeld in regels en opgemaakt, voordat deze acties worden uitgevoerd, wordt gemarkeerd door de linkermuisknop ingedrukt te houden en langs de mat te bewegen.

Stap 2

In het kleine venster dat wordt geopend, moet u het eerste tabblad met de juiste naam selecteren en vervolgens op de voorbeeldlijst met de vereiste markering klikken: vetgedrukte punt, vierkant, vinkje. Vervolgens moet u op de knop "OK" drukken en het formaat handmatig aanpassen aan het gewenste formaat, of deze bewerking uitvoeren met behulp van een nieuw venster dat verschijnt nadat u op de opdracht "Wijzigen" hebt geklikt. Hiermee kunt u niet alleen het lijstpictogram wijzigen, een ander vinden in een uitgebreidere lijst, maar ook een andere lettergrootte voor het symbool instellen, of zelfs volledig wijzigen in een willekeurige tekening, wat handig kan zijn bij het ontwerpen van felicitaties en andere kleurrijke documenten. Het invoegen van een afbeelding in plaats van gewone symbolen gebeurt via de knop "Importeren".

Stap 3

Een aparte functie is de specificatie van de markeringspositie - als u deze optie overslaat, komt de vorm van de lijst mogelijk niet overeen met de opgegeven parameters. De markeerstreep is de afstand tussen de markering en de linkermarge van het document, een soort rode lijn. Het is toegestaan om het op 0 cm in te stellen of iets weg te bewegen van de rand van de rest van de tekst. "Tab" in de kolom "Tekstpositie" verwijst naar de locatie van het eerste woord in de regel ten opzichte van de markering. De waarde in deze cel kan niet kleiner zijn dan in de vorige, wat de inspringing van het teken aangeeft. Als ze overeenkomen, ligt de tekst dicht bij de genummerde lijst. De inspringing van de tekst geeft de plaats aan van de volgende regels in een alinea, ze kunnen er hetzelfde uitzien als de rest van de tekst, of ze kunnen iets verder van de linkermarge verwijderd zijn.

Stap 4

Gebruikers die liever buiten menu's en dialoogvensters werken, kunnen het bijbehorende pictogram in de opmaakbalk gebruiken. Door erop te klikken in plaats van de cursor of geselecteerde regels, wordt een genummerde lijst verkregen, die is opgemaakt met behulp van tabs en de positie van de tekst op de bovenste liniaal. Als u de zwarte tabstop verplaatst, wordt het eerste woord van de eerste regel verplaatst, de bovenste driehoek verplaatst de markeringslocatie en de onderste driehoek op het platform verplaatst de rest van de tekst in de lijst.

Aanbevolen: