Hoe Maak Je Een Voorblad Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Voorblad Aan
Hoe Maak Je Een Voorblad Aan

Video: Hoe Maak Je Een Voorblad Aan

Video: Hoe Maak Je Een Voorblad Aan
Video: How to Create a Cover Page in Microsoft Word (Built-In u0026 Custom) 2024, Mei
Anonim

Het gezicht van elk document, of het nu een kunstboek of een abstract, een scriptie of een proefschrift is, is de titelpagina. Het bevat gegevens over de inhoud van het document, de auteur en het doel ervan. Er is niet één standaard voor het ontwerp van een titelpagina. Natuurlijk hebben verschillende organisaties verschillende eisen aan het ontwerp ervan. Maar de ontwerptechnieken zijn hetzelfde.

Hoe maak je een voorblad aan
Hoe maak je een voorblad aan

Het is nodig

Computer, MS Word-programma, Word-vaardigheden

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document in de MS Word-editor. Om dit te doen, moet u de map openen waarin het document wordt opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop in het venster, selecteer in het vervolgkeuzemenu "Maken" en klik daarin op de regel "Microsoft Word-document". Verander de naam in "Voorblad" en open het resulterende document.

Stap 2

Richt de lay-out van de titelpagina-elementen in volgens uw vereisten. Selecteer in het menu "Bestand" het item "Pagina-instelling" en stel de vereiste inspringingen in het venster dat wordt geopend in.

Stap 3

Om een bladkoptekst te maken, verplaatst u het begin van de regel naar de gewenste locatie. Als u wilt dat de koptekst op de pagina wordt gecentreerd, kiest u Centreren in het menu Tekstpositieregeling. Als u de koptekst naar links of rechts wilt verplaatsen, verplaatst u de bovenste schuifregelaar in de liniaal bovenaan het document naar de gewenste locatie. Probeer het label niet met spaties naar de gewenste locatie te verplaatsen.

Stap 4

Terugschakelen kan eenvoudig door op de Enter-toets te drukken. U kunt dit natuurlijk doen door de regelafstand te regelen, maar dit is complexer en minder mobiel.

Stap 5

De afmetingen van de opschriften op de titelpagina worden meestal aangegeven in de referentievoorwaarden van het document. Om ze te installeren, selecteert u de benodigde tekstfragmenten met de muis en selecteert u de gewenste grootte in het lettertypebeheermenu. Meestal wordt de titel van het document in het midden van het blad geplaatst en in groot vet gedrukt.

Stap 6

Gebruik aan het einde van de titelpagina het menu Invoegen om een pagina-einde te maken. Dit is handig als u een voorblad in uw document moet invoegen.

Aanbevolen: