Hoe Bladmuziek Op Een Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Bladmuziek Op Een Computer Op Te Nemen
Hoe Bladmuziek Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Bladmuziek Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Bladmuziek Op Een Computer Op Te Nemen
Video: 3 manieren om bladmuziek op je ipad te zetten. 2024, Mei
Anonim

Een vertegenwoordiger van bijna elk beroep kan een computer gebruiken als een van de werkinstrumenten: een kunstenaar als een palet en canvas, een architect als een tekenmap en potloden, en een componist als partituur en orkest in één pakket. Het schrijven van notities naar een computer gebeurt via speciale programma's die notitie-editors worden genoemd.

Hoe bladmuziek op een computer op te nemen
Hoe bladmuziek op een computer op te nemen

Het is nodig

  • - speciale software;
  • - kennis op het gebied van muziektheorie.

instructies:

Stap 1

Een van de meest populaire bladmuziekeditors die door muzikanten (zowel artiesten als componisten) wordt gebruikt, is Guitar Pro. Zoals de naam al doet vermoeden, is het ontworpen voor het opnemen van gitaren (zes-snarige, bas en andere). In navolging van de specifieke kenmerken van deze groep instrumenten neemt hij ook alle andere partijen een octaaf hoger op dan het geluid. Daarom is hij zo populair bij barden en rockmuzikanten.

Stap 2

Installeer het programma op uw computer. Aangezien het programma wordt beschermd door een patent, moet u een serienummer kopen om het programma te activeren en volledig te gebruiken.

Stap 3

Selecteer in het configuratiescherm "Bestand" - "Nieuwe maken". Voer vervolgens de vereiste informatie in, bevestig. Geef het tempo, de toonsoort en andere kenmerken van de toekomstige partituur aan. Merk op dat zelfs als u het nu bij het verkeerde eind heeft, u de instellingen in de toekomst kunt corrigeren.

Stap 4

Begin met het typen van notities door de duur in de bovenste balk te selecteren. Vergeet niet om pauzes in te voegen. Gebruik indien nodig uitdrukkingsmiddelen: liga's, accenten, siernoten, glissando's, enz. Pas het uiterlijk aan. Afhankelijk van uw gemak, kunt u het deel van elk instrument weergeven op een gitaartoets of een pianotoetsenbord.

Stap 5

Een andere populaire bladmuziekeditor is Sibelius. Net als GP vereist het activering vóór gebruik, maar het heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van de eerste. Het is gemaakt voor het werken aan orkestpartituren en houdt rekening met de eigenaardigheden van alle instrumenten. Daarom zijn gitaren erin een octaaf hoger geschreven dan het geluid (zoals verwacht), en piano's en violen - in geluid. Met andere woorden, het is gemakkelijker om er werken voor grote ensembles op op te nemen.

Stap 6

Voer na installatie en registratie van het programma de score-informatie in zoals in het geval van de huisarts. Specificeer het aantal instrumenten, selecteer timbres voor hen uit de ingebouwde midi-bank. Stel de maatsoort in als het stuk begint met een zwakke maatslag.

Stap 7

Voer notities in door op de respectieve duur in het Kladblok-menu te klikken. Houd er rekening mee dat de duur direct in het midden van een maat kan worden ingesteld, de pauzes worden automatisch ingesteld.

Aanbevolen: