Hoe Correct Werken Op Een Computer Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Correct Werken Op Een Computer Computer
Hoe Correct Werken Op Een Computer Computer

Video: Hoe Correct Werken Op Een Computer Computer

Video: Hoe Correct Werken Op Een Computer Computer
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

De computer is een klein venster in de grote wereld van informatie. In het werk is hij gewoon onvervangbaar, in studies - de eerste assistent. Maar is het wel zo schadelijk voor de gezondheid als ze zeggen? En is het de moeite waard om te vertrouwen op "nuttig advies" over het verminderen van de negatieve impact van een computer op het menselijk lichaam.

Hoe correct werken op een computer computer
Hoe correct werken op een computer computer

instructies:

Stap 1

Mythe 1. De nieuwe generatie computers is niet schadelijk voor de gezondheid

Fabrikanten van computersystemen garanderen dat het stralingsniveau van nieuwe LCD-monitoren aanzienlijk lager is dan dat van kathodestraalbuismonitors. Toegegeven, in termen van het niveau van elektromagnetische straling overschrijden monitoren met een kathodestraalbuis de maximaal toelaatbare norm niet. Als de computer natuurlijk zijn termijn niet heeft voltooid en correct is geïnstalleerd, zal het schadelijke effect minimaal zijn. Dus het beste is om te doen:

- zet de computer in een hoek zodat de straling door de muren wordt geabsorbeerd;

- controleer of de computer tijdens de installatie altijd geaard is.

Stap 2

Mythe 2. Je kunt onbeperkt achter de computer zitten zonder de gezondheid te schaden

Het is voldoende voor een kleuter om niet meer dan 20 minuten op de computer te spelen, voor een middelbare scholier is 40 minuten per dag voldoende, een volwassene kan niet meer dan vier uur naar de monitor kijken met pauzes zonder schade aan de gezondheid, tenzij natuurlijk een computer zijn specialiteit is. Als elektromagnetische straling van korte duur is, zal goede rust het gezichtsvermogen herstellen en de algemene spanning van het zenuwstelsel verminderen.

Stap 3

Mythe 3. Je kunt zelfs liggend op een computer werken

Een goed georganiseerde werkplek vermindert stralingsschade. Comfort bij het werk, zowel op een vaste computer als op een laptop, is net zo belangrijk als het model van de computer zelf, de parameters en mogelijkheden ervan.

U moet de monitor op een afstand van ten minste 50 centimeter op ooghoogte plaatsen - dit zal de pasvorm regelen en mogelijke misvormingen van de wervelkolom voorkomen. De juiste pasvorm kunt u zelf controleren: de bovenrand van het scherm moet op ooghoogte zijn; armen en benen gebogen bij de ellebogen en knieën - in een rechte hoek. Vergeet een goede verlichting van je werkplek niet: een kunstmatige lichtbron moet in een hoek van 90 graden ten opzichte van de monitor worden geplaatst.

Stap 4

Mythe 4. Cactus vermindert de elektromagnetische straling van een computer

Trouwens, al het gepraat over cactus die elektromagnetische straling van een computer vermindert, moet niet serieus worden genomen. De cactus is niets meer dan een decoratieve versiering van de werkplek en een extra bron van zuurstof.

Een werkende computer creëert een elektrostatisch veld om zich heen, dat stofdeeltjes aantrekt. Daarom moet het nat reinigen van de kamer en het luchten uw gewoonte worden, anders zal dit de werking van de luchtwegen en de gezondheid van uw huid beïnvloeden. U kunt de lucht in de kamer bevochtigen en het nodige comfort creëren om een aquarium met vissen of een decoratieve waterval met een natuurlijke luchtionisator te helpen.

Aanbevolen: