Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Bepalen
Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Bepalen

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Bepalen
Video: Tig lassen van Aluminium hoe doe je dat. 2024, April
Anonim

Moderne grafische kaarten zijn uitgerust met krachtige processors en genereren veel warmte. De bedrijfstemperatuur van videokaarten kan oplopen tot 100 graden. Als u besluit de videokaart te overklokken, hoeft u alleen maar de temperatuur in de gaten te houden, omdat het overschrijden van de bedrijfstemperatuur deze kan beschadigen. Dan moet u mogelijk de videokaart repareren of zelfs vervangen.

Hoe de temperatuur van een videokaart te bepalen
Hoe de temperatuur van een videokaart te bepalen

Noodzakelijk

Computer, grafische kaart, Catalyst Control Center-software, NTune-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Vandaag de dag wordt de videokaartmarkt vertegenwoordigd door twee monopolisten - ATI en nVidia. Hoe dan ook, je hebt een grafische kaart van een van deze bedrijven. Elk van deze videokaarten heeft zijn eigen software waarmee je de videokaart kunt finetunen, de functionaliteit kunt uitbreiden en de temperatuur kunt achterhalen.

Stap 2

Als je een ATI Radeon grafische kaart hebt, heb je de Catalyst Control Center-software nodig. Als u een stuurprogrammaschijf hebt, zou het programma daar moeten zijn. Installeer het gewoon vanaf schijf. Als er geen stuurprogrammaschijf is, download dit programma dan gratis van de officiële website. Als u deze applicatie van internet hebt gedownload, pakt u het archief met de applicatie uit en gaat u naar de uitgepakte map. Zoek daar het Setup-bestand en dubbelklik erop. Selecteer in het eerste venster van het programma de Russische interfacetaal en klik vervolgens op "Installeren". Het volgende venster biedt installatie-opties. Selecteer de optie "Volledige installatie".

Stap 3

Wacht vervolgens tot het installatieproces is voltooid. Als het klaar is, moet u uw computer opnieuw opstarten. Wacht na het opnieuw opstarten tot het besturingssysteem is geladen. Klik daarna met de linkermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Selecteer de bovenste regel in het menu dat verschijnt. Selecteer in het venster dat verschijnt "Geavanceerde instellingen". Let op de pijl in de linkerbovenhoek van het programma. Klik erop met de linkermuisknop en selecteer in het menu dat verschijnt de regel Ati overdrive. Er verschijnt een menu waarin de parameters van de videokaart worden weergegeven. Onder hen zal ook de temperatuur van de videokaart zijn.

Stap 4

Als u een grafische kaart van nVidia hebt, gebruikt u het hulpprogramma NTune. Het wordt op een vergelijkbare manier geïnstalleerd. U kunt het hulpprogramma-menu starten door op het pictogram op het onderste paneel van het besturingssysteem te klikken. Selecteer na het starten de optie die de temperatuur van de videokaart laat zien.

Aanbevolen: