Hoe Maak Je Een Computer Gratis Onder De Knie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computer Gratis Onder De Knie
Hoe Maak Je Een Computer Gratis Onder De Knie

Video: Hoe Maak Je Een Computer Gratis Onder De Knie

Video: Hoe Maak Je Een Computer Gratis Onder De Knie
Video: Free Network Monitoring on Windows 10 ( PC , Server , Router , ... ) | NETVN 2024, Mei
Anonim

Kennis van de computer op gebruikersniveau is tegenwoordig in bijna elke baan vereist. Maar zelfs als de werkactiviteit het bezit van dergelijke vaardigheden niet vereist, beheersen mensen computervaardigheden op eigen initiatief. Het opent immers de weg naar een groot aantal verschillende mogelijkheden. U kunt geheel gratis of met minimale kosten voor tutorials leren werken op een computer.

Hoe maak je een computer gratis onder de knie
Hoe maak je een computer gratis onder de knie

Het is nodig

  • - een computer;
  • - een zelfstudiegids voor het werken op een computer;
  • - toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Als je een computer hebt waarop je ermee kunt leren werken, zet die machine dan gerust aan. Nadat u hebt gewacht tot uw computer is opgestart, opent u het Help- en ondersteuningscentrum door op F1 of Start op uw toetsenbord te drukken en vervolgens op Help en ondersteuning. Open het gedeelte "Windows Basics", het toont u alle basisprincipes van het werken op uw computer. Deze service beschrijft ook in detail de principes van werken op internet, computerinstellingen, geeft advies over het oplossen van problemen, enz.

Stap 2

Bestudeer elk punt van de basisprincipes van het werken in het besturingssysteem zorgvuldig en consolideer de kennis die in de praktijk is opgedaan. Als u bijvoorbeeld de beschrijving leest van hoe u het hoofdmenu van uw computer kunt openen, zorg er dan voor dat u deze handeling zelf op uw computer uitvoert.

Stap 3

Bestudeer de sectie "Beginselen van werken op internet", zodat u in de toekomst, als u vragen heeft over het werken met een computer, de antwoorden daarop rechtstreeks op het netwerk kunt zoeken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de vraag waarin u geïnteresseerd bent in te voeren in de zoekbalk van het browserprogramma. De meest populaire zoekdiensten zijn Google, Yandex en Rambler.

Stap 4

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van de Help en ondersteuning van uw computer, koop dan de zelfstudie-cd voor beginners. Het beschrijft in detail de basisprincipes van het werken op een computer met praktische voorbeelden.

Stap 5

Heb je geen computer, maar wil je er wel mee leren werken, koop dan in een boekwinkel een zelfstudiegids over werken op een computer voor beginners. Bestudeer de hoofdstukken van het boek zorgvuldig, in volgorde, zonder het materiaal te missen - op deze manier zult u snel de theorie begrijpen met betrekking tot het werken op een computer. Maar houd er rekening mee dat zonder consolidatie in de loop van de praktische training theoretische kennis snel wordt vergeten.

Stap 6

Wanneer u een afzonderlijk programma onder de knie hebt, bijvoorbeeld Microsoft Word, kunt u ook de sectie Help en ondersteuning, een zelfstudie of informatie op internet raadplegen. Bovendien is er in het venster van het programma zelf (zoals in bijna elke computertoepassing) een "Help" -optie, die kan worden opgeroepen door op F1 te drukken of door het gedeelte "Help" in de programmatabbladen te selecteren.

Aanbevolen: