Hoe Typ Je In Het Oekraïens

Inhoudsopgave:

Hoe Typ Je In Het Oekraïens
Hoe Typ Je In Het Oekraïens

Video: Hoe Typ Je In Het Oekraïens

Video: Hoe Typ Je In Het Oekraïens
Video: 500 Oekraïense Zinnen Voor Beginners 2024, Mei
Anonim

Veel versies van Windows-besturingssystemen ondersteunen een meertalige interface die informatie-invoer vanaf het toetsenbord biedt in verschillende talen, waaronder Oekraïens.

Hoe typ je in het Oekraïens
Hoe typ je in het Oekraïens

Het is nodig

toetsenbord met Oekraïense lay-out

instructies:

Stap 1

Als u een meertalige versie van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, opent u het configuratiescherm van uw computer en gaat u naar de instelling "Regionale en taalopties" en vervolgens naar het tabblad "Talen". Klik op de knop "Opties" en gebruik het menu aan de rechterkant om de Oekraïense lay-out voor uw toetsenbord toe te voegen. Pas vervolgens uw wijzigingen toe en sla ze op.

Stap 2

U kunt ook een speciale opdracht voor schakelen instellen, die anders zou zijn dan de gebruikelijke modus voor het wijzigen van de lay-out. In hetzelfde menu kunt u de taallay-outs die u niet gebruikt tijdens het gebruik van uw computer verwijderen - selecteer ze gewoon in de lijst en klik op de knop "Verwijderen" rechts in het venster.

Stap 3

Als uw toetsenbord Oekraïense tekens mist, verander het dan, leer de Oekraïense toetsenbordindeling met speciale programma's of koop speciale vervangende sleutelstickers met Oekraïense tekens. Ze kunnen worden gekocht in online winkels en verkooppunten voor computerapparatuur, of u kunt ze zelf maken.

Stap 4

Bij gebruik van de Oekraïense lay-out is het ook vrij eenvoudig om zonder dit alles te doen als je een Russisch toetsenbord hebt, omdat ze niet veel van elkaar verschillen. U kunt toetsenbordsimulators downloaden op internet - ze zullen u helpen snel te wennen aan de nieuwe invoermodus.

Stap 5

Als uw versie van het besturingssysteem niet de mogelijkheid heeft om de Oekraïense lay-out toe te voegen, installeer dan een andere versie van Windows. Het is ook mogelijk om extra software te installeren om taalparameters te ondersteunen, maar voor deze lay-out zijn ze zelden relevant. De volgende keer dat u het besturingssysteem tijdens de installatie installeert, selecteert u ondersteuning voor de taalinstellingen die u in de toekomst nodig hebt; specificeer ook, indien nodig, de Oekraïense interfacetaal.

Aanbevolen: