Hoe Maak Je Een Tafel Van Vermenigvuldiging In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tafel Van Vermenigvuldiging In Excel
Hoe Maak Je Een Tafel Van Vermenigvuldiging In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Tafel Van Vermenigvuldiging In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Tafel Van Vermenigvuldiging In Excel
Video: vermenigvuldigen in Excel 2024, Mei
Anonim

Om de tafel van vermenigvuldiging te leren, moet je een voorbeeld voor je ogen hebben, waar elke combinatie van getallen zichtbaar zal zijn in een begrijpelijke en toegankelijke vorm. U kunt in Excel een vermenigvuldigingstabel maken, terwijl u zelf eventuele kolommen of rijen van de tabel in de optimale grootte kunt afdrukken.

Hoe maak je een tafel van vermenigvuldiging in Excel
Hoe maak je een tafel van vermenigvuldiging in Excel

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Excel-programma.

instructies:

Stap 1

Maak eerst de bovenste rij getallen. Om dit te doen, schrijft u in de tweede cel van de eerste regel B1 het getal 2. Voeg in de volgende cel C1 de formule toe, dat wil zeggen: schrijf: "= B1 + 1" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. U zult zien dat het programma de waarde van deze cel zelf berekent, en het cijfer 3 zal erin verschijnen.

Stap 2

Om de formule niet elke keer te schrijven, beweegt u de cursor over de rechterbenedenhoek van cel C1 en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, rekt u deze enkele cellen naar rechts uit (om een vermenigvuldigingstabel van 2 tot 9 te krijgen - door 6 cellen).

Stap 3

Maak op dezelfde manier een verticale rij getallen. Schrijf in cel A2 het getal 2, in cel A3 de formule "= A2 + 1", rek de formule vervolgens een paar cellen naar beneden.

Stap 4

Begin met het invullen van het midden van de tabel vanaf de eerste kolom. Om dit te doen, schrijft u in cel B2 de formule "= $ B $ 1 * A2" of gewoon "= 2 * A2". Pak vervolgens de cel bij het kruis in de rechter benedenhoek en pas de formule toe op alle onderstaande cellen. Controleer, alle kolomnummers moeten met 2 worden vermenigvuldigd.

Stap 5

Vul de rest van de kolommen op dezelfde manier in: schrijf in de bovenste cel de formule waarin het getal in de kolomkop wordt vermenigvuldigd met de rijnaam.

Stap 6

Om de naam van de cellen niet elke keer handmatig te typen, kunt u het volgende doen: schrijf in de cel het "=" teken, getal, vermenigvuldigingsteken en gebruik vervolgens de muis om de cel aan te geven waarvan de waarde moet vermenigvuldigd worden met dit getal.

Stap 7

Wanneer de basis van de tabel klaar is, lijnt u de kolombreedten uit. Om dit te doen, selecteert u alle kolommen van de tabel door niet op de cellen te klikken, maar op de letters die het kolomnummer aangeven (als resultaat moeten de volledige kolommen worden geselecteerd).

Stap 8

Beweeg de muiscursor over de lijn die de kolommen scheidt (ook op het niveau van de letters), je zult zien hoe het verandert in een dubbele pijl. Sleep het naar rechts of links, de breedte van alle kolommen verandert. Verander de hoogte van de lijnen op dezelfde manier.

Stap 9

Om de koppen van kolommen en rijen niet te verwarren met de resultaten, selecteert u de benodigde cellen en gebruikt u het opmaakpaneel of het menu-item van de rechterknop "Cellen opmaken" om de grootte, kleur, lettertype van de inscriptie te wijzigen, vult u de hele cel als geheel. Je kunt deze cellen groter maken dan de rest.

Stap 10

Als je de tabel gaat afdrukken, zoek dan het item "Pagina-instelling" in de printerinstellingen en pas de schaal aan zodat de getypte tafel van vermenigvuldiging in het gewenste formaat op het vel staat.

Aanbevolen: