Waarom Het Bestand Niet Verwijderd Wil Worden

Inhoudsopgave:

Waarom Het Bestand Niet Verwijderd Wil Worden
Waarom Het Bestand Niet Verwijderd Wil Worden

Video: Waarom Het Bestand Niet Verwijderd Wil Worden

Video: Waarom Het Bestand Niet Verwijderd Wil Worden
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

Er zijn veel redenen waarom gebruikers van pc's een bepaald bestand soms niet kunnen verwijderen. Speciale hulpprogramma's helpen dit probleem op te lossen.

Waarom het bestand niet verwijderd wil worden
Waarom het bestand niet verwijderd wil worden

Soms kunnen gebruikers van personal computers een klein probleem tegenkomen - dit of dat bestand weigert te worden verwijderd en een bijbehorend venster verschijnt. Er zijn veel redenen waarom dit kan gebeuren.

Standaardoplossing voor het probleem

In de meeste gevallen geeft dit soort fouten bijvoorbeeld aan dat het bestand bezet is door een andere toepassing, wat betekent dat het zich in de processen van het systeem bevindt. Om het dringende probleem op te lossen, moet je een programma vinden dat met dit bestand werkt (als je weet wat voor soort bestand en welk programma ermee kan werken) en het sluiten, en dan de verwijderingsprocedure opnieuw herhalen.

De "Windows Taakbeheer" kan te hulp schieten. Om het te openen, moet u op de combinatie van sneltoetsen Ctrl + alt="Image" + Del drukken. Verder moet u op de tabbladen Processen en Toepassingen het programma zoeken dat voorkomt dat het bestand wordt verwijderd en de procedure voltooien met de juiste knop. Helaas is deze methode niet ideaal, ten eerste omdat het niet altijd mogelijk is om een programma te vinden dat met het bestand werkt, en ten tweede kan het een systeemhulpprogramma blijken te zijn, waarna het systeem kan crashen.

Unlocker om te helpen

Bovendien kunnen bestanden soms niet worden verwijderd vanwege onjuiste gebruikersacties, wat leidde tot schade in het bestand zelf en als gevolg daarvan is het een groot probleem om ervan af te komen. Bovendien kunnen dergelijke bestanden ook het systeem laden, en daarom kan de computer van de gebruiker vastlopen, traag werken, enz. Om dergelijke problemen op te lossen, is er speciale software - Unlocker.

Met dit kleine en volledig gratis programma kun je beschadigde bestanden deblokkeren, dat wil zeggen, open bestandsblokkers sluiten, waardoor je bestanden kunt verwijderen die je eerder niet wilde verwijderen. Het is vermeldenswaard dat u, in tegenstelling tot standaardprogramma's, geen snelkoppeling van deze op het bureaublad kunt zien. Om het te starten, moet u met de rechtermuisknop op een specifiek bestand klikken en Unlocker selecteren in het contextmenu.

Als het bestand is geblokkeerd, geeft het programma een bericht weer met de naam van het proces, waardoor het pad ernaartoe wordt geblokkeerd en u een specifieke actie kunt selecteren, waarna u op de knop "Deblokkeren" moet klikken. Als het bestand niet is vergrendeld, kan de gebruiker onmiddellijk, zonder onnodige manipulatie, de nodige stappen ondernemen om te verwijderen.

Aanbevolen: