Hoe Dvd-r Te Herschrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-r Te Herschrijven
Hoe Dvd-r Te Herschrijven

Video: Hoe Dvd-r Te Herschrijven

Video: Hoe Dvd-r Te Herschrijven
Video: Как с диска DVD+R сделать DVD+RW 2024, Mei
Anonim

Optische schijven zijn een van de handigste opslagmedia. Momenteel zijn de meest populaire hiervan dvd's. Hun capaciteit is veel groter dan een cd. Maar het opnemen van informatie op schijven heeft ook zijn eigen nuances.

Hoe dvd-r te herschrijven
Hoe dvd-r te herschrijven

Noodzakelijk

  • - DVD-R-schijf;
  • - Nero Startsmart-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn optische schijfformaten waarop u informatie meerdere keren kunt opnemen. Dit zijn cd-rw- en dvd-rw-indelingen. Dergelijke optische schijven kunnen vele malen worden herschreven. CD-R- en DVD-R-schijfindelingen zijn slechts eenmaal beschrijfbaar. Maar als u een dvd-r-schijf heeft waarop nog veel ruimte is, kunt u eenvoudig informatie toevoegen als multisessie was ingeschakeld tijdens de vorige opname (standaard ingeschakeld).

Stap 2

Om informatie aan dvd-r toe te voegen, hebt u Nero Startsmart-software nodig. Download het en installeer het. Voer het programma uit, waarna een pijl bovenaan het venster verschijnt. Klik erop en selecteer het formaat van de schijven waarmee u gaat werken. Als daar alleen het cd-formaat is geïnstalleerd, klikt u op de pijl en selecteert u cd/dvd.

Stap 3

Klik in het programmamenu op het tabblad "Favorieten". Selecteer nu in het programmavenster de functie "Gegevens-dvd maken". Er verschijnt een venster waarin u bestanden voor opname kunt toevoegen. Onderaan is er een balk die informatie toont over de hoeveelheid vrije ruimte op de schijf.

Stap 4

Aan de rechterkant van het programmavenster bevindt zich een knop "Toevoegen". Klik erop en er verschijnt een bladervenster. Selecteer de bestanden die u aan de schijf moet toevoegen. Bekijk de strip hieronder. Het mag de rode markering niet overschrijden, anders kunt u de geselecteerde bestanden gewoon niet naar schijf schrijven. Wanneer alle bestanden zijn toegevoegd, klikt u op Volgende.

Stap 5

In het volgende venster hoeft u geen parameters te wijzigen. Laat alles als standaard. Klik op Volgende en start de opname. Wanneer het brandproces is voltooid, verschijnt er een dialoogvenster met de melding dat de schijf met succes is gebrand. U kunt informatie toevoegen totdat de vrije ruimte op de schijf volledig is opgebruikt.

Stap 6

Als aan het begin van het branden van een schijf een dialoogvenster verschijnt met een fout, of als u wordt gevraagd om een lege schijf te plaatsen, is er nog niet eerder multisessie voor uw dvd-r gebruikt. Dit betekent dat het onmogelijk is om informatie aan deze schijf toe te voegen.

Aanbevolen: