Hoe De Afdruksnelheid Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Afdruksnelheid Te Bepalen?
Hoe De Afdruksnelheid Te Bepalen?

Video: Hoe De Afdruksnelheid Te Bepalen?

Video: Hoe De Afdruksnelheid Te Bepalen?
Video: Brother HL-3170CDW Snelle kleurenprinter voor bekabeld/draadloos netwerk met dubbelzijdig afdrukken 2024, Mei
Anonim

Van alle kenmerken van een printer is een belangrijke factor de afdruksnelheid van het apparaat. Dit is vooral het geval wanneer er veel pagina's moeten worden afgedrukt. U moet de afdruksnelheid van de printer weten als u een bepaald aantal pagina's wilt afdrukken en u moet de totale tijd berekenen. Bijvoorbeeld als u weg moet terwijl de printer aan het afdrukken is en uw zaken moet doen.

Hoe de afdruksnelheid te bepalen?
Hoe de afdruksnelheid te bepalen?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Printer.

instructies:

Stap 1

De eerste manier om de afdruksnelheid van een printer te achterhalen, is door simpelweg de specificaties te bekijken. Een daarvan zou de afdruksnelheid moeten zijn. Het wordt apart aangegeven voor kleur en normale bedrukking. Meestal is dit het aantal A4-pagina's dat de printer in één minuut afdrukt.

Stap 2

Maar er moet ook rekening mee worden gehouden dat dit slechts een benaderend cijfer is. Dit geldt met name voor afdrukken in kleur. Over het algemeen is de snelheid van afdrukken in kleur een zeer voorwaardelijke indicator die van veel factoren kan variëren, maar de indicator van de snelheid van afdrukken in zwart-wit ligt dichter bij het werkelijke aantal. Merk ook op dat in de regel de gemiddelde afdruksnelheid die door de printerontwerpers wordt aangegeven, enigszins wordt overschat.

Stap 3

Als u geen technische documentatie voor uw printermodel heeft, kunt u eenvoudig naar de officiële website van de ontwikkelaar van uw afdrukapparaat gaan en daar kunt u de technische kenmerken ervan bekijken. Onder hen moet de afdruksnelheid van de printer zijn.

Stap 4

Elk printermodel wordt geleverd met specifieke software. Wanneer u begint met afdrukken, moet er informatie verschijnen over het afdrukken van de huidige pagina, evenals het aantal pagina's dat de printer in de huidige modus in één minuut zal afdrukken. Sommige software toont zelfs informatie over de totale tijd die nodig is om alle huidige pagina's af te drukken.

Stap 5

Als laatste redmiddel kunt u de afdruksnelheid op de eenvoudigste manier controleren, namelijk door het aantal pagina's in één minuut te tellen. Ongeacht het lettertype is de afdruksnelheid van zwart-witpagina's ongeveer hetzelfde. Maar dit werkt niet bij het afdrukken van kleurenpagina's (zoals hierboven vermeld, kan deze indicator variëren, afhankelijk van de situatie).

Stap 6

De snelheid van het afdrukken van kleurenpagina's is afhankelijk van de resolutie van uw printer. Hoe hoger deze is, hoe hoger de afdrukkwaliteit en dus hoe lager de snelheid.

Aanbevolen: