Hoe Te Werken In Het 1C-programma

Inhoudsopgave:

Hoe Te Werken In Het 1C-programma
Hoe Te Werken In Het 1C-programma

Video: Hoe Te Werken In Het 1C-programma

Video: Hoe Te Werken In Het 1C-programma
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, Mei
Anonim

Het 1C-softwareproduct is ontworpen om de activiteiten van een onderneming te automatiseren en te optimaliseren. Aanvankelijk was het 1C-programma ontworpen om de boekhouding te automatiseren. Nu wordt de 1C-software gebruikt bij activiteiten die verre van boekhoudkundige taken zijn. Veel applicaties zijn op één basis gemaakt en een specialist die het werkingsprincipe van het 1C-programma begrijpt, zal nooit zonder werk blijven.

Hoe te werken in het 1C-programma
Hoe te werken in het 1C-programma

Waar bestaat het 1C-programma uit

Twee hoofdmodi zijn altijd betrokken bij het 1C-programma: configuratie en werken met een infobase. U kunt met deze stappen in willekeurige volgorde werken. De "Configurator"-modus is nodig om de modi te configureren die nodig zijn voor de gebruiker van het programma. In de modus "Configurator" worden configuraties geladen die informatie bevatten over de structuur van documenten en boekhoudformulieren. Het is de configuratie die de oriëntatie van de 1C-software bepaalt. De configuratie omvat de volgende componenten: een set constanten, de samenstelling en structuur van directory's, bewerkingsvormen en postings, een gebruikersinterface, rapportalgoritmen en nog veel meer.

Het belangrijkste werk van de gebruiker vindt plaats wanneer de modus "1C: Enterprise" wordt gestart. Hier functioneert het systeem in het gewenste productieproces. In de 1C: Enterprise-modus wordt informatie ingevoerd, transacties gedaan, rapporten gegenereerd. De gebruiker kan de informatie invoeren en analyseren volgens de systeemconfiguratie.

Hoe te werken in het 1C-programma

De interface van het 1C-programma is vrij eenvoudig en duidelijk voor de gebruiker. Om aan de slag te gaan, moet u een nieuwe versie van het programma starten en verbinding maken met de infobase. In het venster dat op het scherm verschijnt, moet u het pad naar de infobase schrijven. Voer het programma vervolgens uit in 1C: Enterprise-modus.

Wanneer u het programma voor de eerste keer start, moet er een assistent verschijnen die u helpt bij het configureren van de benodigde parameters. Zorg ervoor dat u de informatie over de organisatie in het gedeelte "Service" invult. In een typische configuratie wordt de vereiste string "Organisatie-informatie" genoemd, maar in niet-standaard toepassingen kan deze een andere naam hebben. Vervolgens worden de programmadirectories ingevuld. Zo moet informatie over werknemers worden ingevoerd in de “Employee Directory”.

Bankgegevens worden ingevoerd in de regel "Bankgegevens", informatie over partners wordt ingevoerd in de directory "Aannemers". In de rubrieken "Betalingsdocumenten" en "Bank" worden de gegevens van de zichtrekening ingevuld. Alle bewegingen op financiële transacties worden weergegeven in de bijbehorende journaals. In typische configuraties zijn er secties "Facturen", "Goederen", "Factuur" voor het bijhouden van gefabriceerde en verkochte producten. Alle ingevoerde gegevens moeten worden gecontroleerd.

Verder werken met 1C-software is afhankelijk van de richting van de toepassing. Als u in de applicatie "1C: Accounting" moet werken, moet u de standaardformulieren van rapporten en boekingen in het programma bestuderen. Wanneer u werkt met een configuratie die is ontworpen om een andere richting te automatiseren, moet u de basisprincipes van het werken in deze toepassing leren. U kunt zelf leren werken met het programma door de beschikbare literatuur en sites op internet te bestuderen of gespecialiseerde cursussen te volgen in een erkend opleidingscentrum.

Aanbevolen: