Hoe U Ongewenste Bestanden Opruimt

Inhoudsopgave:

Hoe U Ongewenste Bestanden Opruimt
Hoe U Ongewenste Bestanden Opruimt

Video: Hoe U Ongewenste Bestanden Opruimt

Video: Hoe U Ongewenste Bestanden Opruimt
Video: Deze dingen kunnen zelfs niet voor geld worden gegeven. 2024, April
Anonim

De harde schijf van een computer zit vaak verstopt met onnodige en onbekende bestanden, waarvan de belasting moet worden afgevoerd. Bestanden één voor één zoeken en verwijderen is onhandig en het besturingssysteem kan worden beschadigd door per ongeluk een systeembestand te verwijderen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u onnodige bestanden opruimt zonder uw computer te beschadigen.

Hoe u ongewenste bestanden opruimt
Hoe u ongewenste bestanden opruimt

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste oplossing is om een gespecialiseerd programma te installeren om uw harde schijf te reinigen van tijdelijke en verouderde bestanden. Het populaire CCleaner-programma kan deze taak volbrengen. Er zijn ook een aantal vergelijkbare, maar minder krachtige softwareproducten: "Ragcleaner", "nCleaner", "BeClean" en andere. Bijzonder vermeldenswaard is het softwarepakket "TuneUp Utilities".

Met deze programma's kunt u dubbele bestanden, tijdelijke bestanden, bestanden die lange tijd niet door het besturingssysteem zijn gebruikt, update-distributies, lege bestanden, bestanden zonder uitvoerende snelkoppeling verwijderen. Dergelijke programma's kunnen ook de browsercache, de browsegeschiedenis van sites en hun tijdelijke bestanden opschonen - afbeeldingen, flashvideo's, pagina's met tekst, enz.

Stap 2

Hoe kun je anders onnodige bestanden opruimen? Probeer met de hand te werken. Ga naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Programma's toevoegen of verwijderen". Verwijder oude programma's die u lange tijd niet hebt gebruikt, evenals add-ons voor programma's die u niet kent. Ga naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de harde schijf "C" en selecteer "Eigenschappen" en klik vervolgens op de knop "Schijfopruiming" naast het diagram van de harde schijf. Vink alle vakjes aan en klik op "OK".

Stap 3

Defragmentatie helpt ook om onnodige bestanden op te ruimen - het proces van het opnieuw opbouwen van harde-schijfclusters. Het duurt behoorlijk lang, tot 6-8 uur, dus wees erop voorbereid dat u uw computer pas aan het einde van het proces uitschakelt. Om tijdelijke bestanden permanent te verwijderen, gaat u naar station "C" en zoekt u de map "Temp" om de inhoud te wissen. Dezelfde map bevindt zich in de map "C: / Windows", u kunt deze ook wissen. Controleer deze mappen af en toe omdat na Windows-updates verschijnen daar vaak nieuwe bestanden die het systeem niet meer nodig heeft.

Aanbevolen: