Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Wijzigen
Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Wijzigen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel speciale hulpprogramma's waarmee u partities op de harde schijf kunt maken, formatteren, vergroten of verkleinen en andere noodzakelijke bewerkingen kunt uitvoeren. Partition Magic is een van de meest beproefde en vertrouwde programma's op dit gebied.

Hoe de grootte van de lokale schijf te wijzigen
Hoe de grootte van de lokale schijf te wijzigen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Partition Magic-programma.

instructies:

Stap 1

Start Partition Magic. In de linkerkolom wordt een lijst weergegeven met beschikbare schijven die op de computer zijn geïnstalleerd. Lokale stations worden aan de rechterkant weergegeven. Als er geen partities op de harde schijf staan, klik er dan met de rechtermuisknop op en klik op de knop "Partitie maken". Om de schijf met het besturingssysteem te laten werken, selecteert u in dit venster de optie "Hoofdpartitie". Maak de rest van de secties logisch. Kies NTFS-schijfformaat. Voer in het veld "Grootte" de vereiste waarde in bytes in om de grootte van de partitie toe te wijzen. Wijzig de rest van de parameters niet en klik op "OK". Klik vervolgens bovenaan het programma op de knop "Wijzigingen toepassen" en wacht tot alle geselecteerde bewerkingen zijn voltooid.

Stap 2

Selecteer de lokale schijf om het formaat van de schijf te wijzigen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Formaat wijzigen. In het menu dat op het scherm verschijnt, rek/strek je de strip tot de gewenste maat. Om de grootte van de schijf nauwkeurig in te stellen, voert u het gewenste aantal megabytes in het veld "Nieuwe grootte" in. Om de ene sectie te vergroten, moet u eerst de andere verkleinen.

Stap 3

Vergroot de grootte van de lokale schijf door de twee schijven te combineren. In uw systeem is de harde schijf bijvoorbeeld verdeeld in 4 lokale schijven, een ervan bevat het systeem, de tweede bevat programma's en games. U wilt de andere twee secties combineren. Om dit te doen, roept u het contextmenu op een van hen op, selecteert u de opdracht "Combineren". Vink vervolgens het vakje aan naast het gedeelte waaraan het wordt toegevoegd en klik op "OK". Klik op de knop Pending Operations toepassen en wacht tot het proces voor het wijzigen van de schijfgrootte is voltooid. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten. Na het opnieuw opstarten zal het programma starten en wijzigingen aan de schijf aanbrengen. Schakel de computer op dit moment niet uit en onderbreek het proces niet. Dit zal leiden tot het verlies van gegevens op de schijf die momenteel door het programma wordt verwerkt.

Aanbevolen: