Hoe De Ruimte Op De C-schijf Te Vergroten Ten Koste Van De D-schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ruimte Op De C-schijf Te Vergroten Ten Koste Van De D-schijf?
Hoe De Ruimte Op De C-schijf Te Vergroten Ten Koste Van De D-schijf?

Video: Hoe De Ruimte Op De C-schijf Te Vergroten Ten Koste Van De D-schijf?

Video: Hoe De Ruimte Op De C-schijf Te Vergroten Ten Koste Van De D-schijf?
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Wanneer u OS Windows installeert, moet u vanaf het begin voldoende ruimte toewijzen aan de systeemschijf. Standaard zijn alle programma's geïnstalleerd op schijf C: Als gevolg hiervan zal de vrije ruimte op de systeemschijf gestaag afnemen, wat kan leiden tot onvermogen om op de computer te werken.

Hoe de ruimte op de C-schijf te vergroten ten koste van de D-schijf?
Hoe de ruimte op de C-schijf te vergroten ten koste van de D-schijf?

Het wisselbestand verplaatsen

Het wisselbestand is een plaats op de harde schijf waar het systeem de resultaten van de informatieverwerking plaatst om RAM vrij te maken. Dit bestand bevindt zich standaard op station C. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer de opdracht "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik in het gedeelte "Prestaties" op "Opties". Selecteer opnieuw "Geavanceerd" en klik in het gedeelte "Virtueel geheugen" op "Wijzigen". Controleer station C en schakel "Geen wisselbestand" in. Klik op Instellen en vervolgens op OK.

Controleer station D, schakel Aangepast formaat in en stel de minimale en maximale grootte van het wisselbestand in. De onderste grootte moet minimaal 1,5 keer de hoeveelheid RAM zijn. Klik op "Instellen" en OK, waarna het systeem zal aanbieden om de computer opnieuw op te starten.

Let op het item "Aanbevolen" in de sectie "Totale grootte van het wisselbestand …"

Het formaat van de C-schijf wijzigen:

In Windows-versies van Vista en hoger kan het probleem eenvoudig worden opgelost met standaardmiddelen. Het is waar dat u mogelijk eerst schijf D moet defragmenteren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer het commando "Beheren". Klik in de beheerconsole op de module Schijfbeheer. Het statusvenster voor de schijven op uw computer wordt geopend. Klik met de rechtermuisknop op de D:-schijf en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Extra" en klik op "Defragmenteren". Klik in het venster Schijfdefragmentatie op Analyseren. Na het verwerken van de gegevens zal het systeem grafisch informatie over de status van de schijf weergeven. Als u denkt dat defragmentatie vereist is, klikt u op de betreffende knop. Deze operatie zal enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid informatie op de schijf en de mate van fragmentatie.

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op de D:-schijf en selecteer de opdracht Volume verkleinen …. Specificeer in het nieuwe dialoogvenster de hoeveelheid compressie in de vervolgkeuzelijst en klik op Krimpen. Nadat de bewerking is voltooid, geeft het systeem een nieuw niet-toegewezen gebied weer. Volgens de ontwikkelaars kan de compressiebewerking de informatie op de schijf niet beschadigen of vernietigen. Voorzichtigheidshalve kunt u de belangrijkste gegevens echter opslaan op verwisselbare media.

Als er een wisselbestand op station D staat, kan het volume niet worden verkleind of verwijderd.

Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding van de C:-schijf en selecteer de opdracht "Expand the volume …" Klik in het venster "Expansion Wizards" op "Next". Markeer in een nieuw venster het niet-toegewezen gebied en selecteer in de vervolgkeuzelijst de grootte waarmee u de systeemschijf wilt vergroten. Klik op Volgende en Voltooien.

Aanbevolen: