Hoe De Koeling Van De Grafische Kaart Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeling Van De Grafische Kaart Te Verbeteren
Hoe De Koeling Van De Grafische Kaart Te Verbeteren

Video: Hoe De Koeling Van De Grafische Kaart Te Verbeteren

Video: Hoe De Koeling Van De Grafische Kaart Te Verbeteren
Video: Custom waterkoeling basics - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Het koelen van een videokaart is een complex probleem dat afhangt van de thermische eigenschappen van het gehele systeem als geheel. Het heeft geen zin om een apart koelelement op de videokaart te installeren als de temperatuur onder alle belastingsomstandigheden normaal is. Aan de andere kant verspilt zelfs de meest geavanceerde koeler gewoon hete lucht als er problemen zijn met het algehele koelsysteem. Om oververhitting van de videokaart te voorkomen, is het daarom de moeite waard om te overwegen aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Hoe de koeling van de grafische kaart te verbeteren
Hoe de koeling van de grafische kaart te verbeteren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - videokaart.

instructies:

Stap 1

U moet beginnen met het oplossen van het koelingsprobleem door een effectief koellichaam te creëren uit de hele behuizing van uw computer. Pas als dit is gebeurd, moet u op zoek gaan naar manieren om de videokaart zelf te koelen.

Stap 2

De goedkoopste en meest voorkomende koelmethode is een luchtkoeler. Hij is actief en passief. De actieve heeft een ventilator, de passieve niet. Alle gerenommeerde fabrikanten rusten videokaarten uit met goede koelers. Hun mogelijkheden zorgen voor een normale werking voor standaardfrequenties.

Stap 3

Fabrikanten in de lagere klasse proberen productie te besparen. Ze plaatsen als warmtegeleidende interface, die zich tussen de grafische chip en het koellichaam bevindt, geen normale koelpasta, maar een onduidelijke "thermische laag", bijvoorbeeld folie of een pakking. Dergelijke lagen hebben maar één voordeel: ze zijn goedkoop. Na aanschaf van dergelijke apparatuur is het beter om deze te verwijderen, het oppervlak grondig schoon te maken, de zool van het koellichaam te polijsten en hoogwaardige koelpasta aan te brengen. Het is nu zonder veel moeite te vinden, bijvoorbeeld AlSil.

Stap 4

Sommige videokaarten bevatten geen koelonderdelen voor geheugenchips. Als je zo'n kaart moet overklokken, zul je te maken krijgen met de koeling ervan. U kunt kant-en-klare sets radiatoren gebruiken. De winkels bieden een ruim assortiment aan radiatoren. Of maak het zelf, als er zo'n mogelijkheid en kennis is. Het koelen van een videokaart is in de meeste gevallen nodig om deze te overklokken. Wil je serieus overklokken van je videokaart, dan kun je beter waterkoeling gebruiken. De efficiëntie is veel hoger in vergelijking met de luchtkoeler van elke koeler.

Aanbevolen: