Hoe U De Koeling Van Uw Computer Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Koeling Van Uw Computer Kunt Verbeteren
Hoe U De Koeling Van Uw Computer Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Koeling Van Uw Computer Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Koeling Van Uw Computer Kunt Verbeteren
Video: Custom waterkoeling basics - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Een hoogwaardig koelsysteem is noodzakelijk voor de stabiele werking van belangrijke onderdelen van een personal computer. Het verbeteren van de koeling van apparaten wordt aanbevolen in gevallen waarin hun temperatuur de aanbevolen normen overschrijdt.

Hoe u de koeling van uw computer kunt verbeteren
Hoe u de koeling van uw computer kunt verbeteren

Noodzakelijk

  • - ventilatoren;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Begin met het reinigen van de koelventilatoren die in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Koppel het netsnoer los van de computer. Open de behuizing van de systeemeenheid door de linkerwand te verwijderen.

Stap 2

Verwijder alle koelers, nadat u eerder de nodige lussen hebt losgekoppeld. Week wattenschijfjes in een milde alcoholoplossing en veeg de ventilatorbladen schoon. Het is vermeldenswaard dat deze manipulaties ervoor zorgen dat de apparaten met hun oorspronkelijke kracht kunnen werken.

Stap 3

Als u de koelkwaliteit van uw computer aanzienlijk moet verbeteren, koop dan andere ventilatoren. Nieuwe koelers moeten krachtiger zijn dan hun tegenhangers.

Stap 4

Het belangrijkste kenmerk van de ventilatoren is de rotatiesnelheid van de bladen. Een koeler met een kleine diameter moet natuurlijk veel sneller draaien om voor een goede koeling te zorgen. Overweeg deze functie bij het kiezen van nieuwe fans.

Stap 5

Voordat u nieuwe koelers installeert, moet u ervoor zorgen dat de koellichamen stofvrij zijn. In moderne computers zijn deze elementen geïnstalleerd op de centrale processor en zijn ze aanwezig in het ontwerp van videoadapters.

Stap 6

Vergeet niet de voeding van uw computer af te stoffen. Controleer de juiste ventilatoren aan de achterkant van de systeemeenheid. Idealiter zouden daar twee grote koelers moeten worden geïnstalleerd.

Stap 7

Plaats de ventilatoren zo dat hun bladen in tegengestelde richting draaien. Dit zorgt voor een stabiele luchtconvectie tussen de buitenkant en de binnenkant van de behuizing.

Stap 8

Onthoud dat ventilatoren niet zijn ontworpen om de lucht te koelen. Installeer de systeemeenheid niet in de directe nabijheid van verwarmingselementen. Maak de ventilatieopeningen tijdig schoon. Installeer "water" -koeling als conventionele koelers de taak niet aankunnen.

Aanbevolen: