De Prestaties Van De Grafische Kaart Verbeteren

Inhoudsopgave:

De Prestaties Van De Grafische Kaart Verbeteren
De Prestaties Van De Grafische Kaart Verbeteren

Video: De Prestaties Van De Grafische Kaart Verbeteren

Video: De Prestaties Van De Grafische Kaart Verbeteren
Video: Gaming prestaties verbeteren 2024, Mei
Anonim

De prestaties van een videokaart kunnen op een aantal manieren worden verbeterd. Het hangt allemaal af van het kaartmodel. Soms helpt het bijwerken van stuurprogramma's en software in het algemeen om de prestaties te verbeteren, en soms is een extra koelsysteem vereist.

grafische kaart
grafische kaart

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je er meteen rekening mee houden dat het niet raadzaam is om de videokaart te overklokken. Overklokken kan natuurlijk de prestaties tijdelijk verbeteren, maar uiteindelijk zal alles waarschijnlijk eindigen met ernstige oververhitting, waardoor de videokaart niet normaal zal functioneren (en zelfs helemaal kan doorbranden). Om de prestaties van de kaart te verbeteren, is het daarom beter om methoden te gebruiken die er veiliger voor zijn, ondanks de overvloed aan overklokprogramma's.

Stap 2

U kunt normale prestaties van de videokaart bereiken door updates voor de software te installeren. De beschikbaarheid van een bijgewerkte stuurprogrammaversie kan ongeveer eens per zes maanden worden gecontroleerd op de officiële website van de kaartfabrikant, maar als u niet precies zeker weet welk stuurprogramma u nodig heeft, kunt u beter naar de systeemkenmerken kijken met behulp van het Everest-hulpprogramma. Ook voor de videokaart is het handig om regelmatig dergelijke programma's bij te werken: DirectX en Flash Player. En natuurlijk, als Windows XP is geïnstalleerd, is het raadzaam om deze bij te werken naar Service Pack 3.

Stap 3

Krachtige videokaarten, bij actief gebruik, worden behoorlijk gekenmerkt door sterke verwarming (soms tot oververhitting), wat de oorzaak kan zijn van systeemfouten, plotseling opnieuw opstarten en andere onjuiste interferenties in de werking van het besturingssysteem. De situatie kan worden gecorrigeerd door een extra koelsysteem te installeren. Het is beter om het te installeren op de achterkant van de computer gesloten). Deze maatregel zal ongetwijfeld de prestaties van de videokaart verhogen.

Aanbevolen: