Hoe De CPU-koeling Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De CPU-koeling Te Verbeteren?
Hoe De CPU-koeling Te Verbeteren?

Video: Hoe De CPU-koeling Te Verbeteren?

Video: Hoe De CPU-koeling Te Verbeteren?
Video: CPU Koeler Vervangen / Monteren in 2021 2024, Mei
Anonim

De prestaties en stabiliteit van een computer zijn sterk afhankelijk van de temperatuur van de componenten. Hoe lager het is, hoe beter. Veel gebruikers besteden echter onvoldoende aandacht aan het pc-koelsysteem. En als dit voor kantoorcomputers met een laag vermogen niet zo belangrijk is, dan is het voor gamecomputers, grafische stations niet overbodig om de koeling van de processor te vergroten.

Hoe de CPU-koeling te verbeteren?
Hoe de CPU-koeling te verbeteren?

Het is nodig

  • - koeler;
  • - koelpasta;
  • - casefan.

instructies:

Stap 1

Zoek, voordat u het koelsysteem gaat versterken, uit welke processor er in uw pc is geïnstalleerd, hoeveel warmte deze afgeeft en bij welk type montage (socket) deze past. U kunt het processormodel bijvoorbeeld vinden op de garantiekaart op de pc, in de systeemeigenschappen, in het BIOS of met behulp van testhulpprogramma's. En als u het processormodel kent, gaat u naar de website van de fabrikant, gebruikt u de zoekopdracht en bekijkt u de rest van de kenmerken.

Stap 2

Als u de kenmerken van de processor kent, kiest u er een koeler voor. Raadpleeg indien mogelijk een specialist of bestudeer zelf de beschikbare informatie op gespecialiseerde sites. Aan de ene kant moet je niet teveel betalen, maar aan de andere kant kan een efficiënte, stille en betrouwbare koeler niet goedkoop zijn. Probeer bij het kiezen allereerst te letten op de modellen met de grootste ventilatordiameter. Daarnaast moet de koeler uit het radiatorblok gehaald worden en een van de standaard maten hebben. Dit zal vervolgens het onderhoud van het koelsysteem aanzienlijk vergemakkelijken.

Stap 3

Installeer de koeler op de processor volgens de instructies. Wees voorzichtig en voorzichtig tijdens het installatieproces om beschadiging van zowel de processor als het moederbord te voorkomen. Breng een nieuwe laag koelpasta aan op de bovenklep van uw processor. In het geval dat de koeler wordt vervangen, verwijdert u voorzichtig de resten van de oude pasta met een servet. Breng de nieuwe pasta aan met een zo dun mogelijke laag, het overschot wordt nog steeds uit de contactzone geperst bij het installeren van de ventilator.

Stap 4

Vervang of installeer naast de processorkoeler ook ventilatoren die zorgen voor een koude luchtstroom en warme lucht naar buiten in de systeemeenheid. Zonder dit is de verhoging van de efficiëntie van het koelsysteem mogelijk niet voldoende.

Stap 5

Controleer met testprogramma's hoeveel de processortemperatuur is gedaald.

Aanbevolen: