Hoe U De Mogelijkheden Van Uw Grafische Kaart Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Mogelijkheden Van Uw Grafische Kaart Kunt Verbeteren
Hoe U De Mogelijkheden Van Uw Grafische Kaart Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Mogelijkheden Van Uw Grafische Kaart Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Mogelijkheden Van Uw Grafische Kaart Kunt Verbeteren
Video: Pre CPU-upgrade benchmarking Intel i5 6600k met Userbenchmark tutorial 2024, April
Anonim

Een van de belangrijkste en meest integrale onderdelen van elk computersysteem is de videokaart. De grafische kaart is verantwoordelijk voor het uitlezen van de gegevens en het vertalen ervan naar wat je op de monitor ziet. Hoewel er altijd de mogelijkheid is om een oude grafische kaart te vervangen door een nieuwe, brengt dit bepaalde financiële kosten met zich mee. Ondertussen zijn er een aantal vrij eenvoudige manieren om de mogelijkheden en prestaties van een videokaart die al op een computer is geïnstalleerd, te verbeteren.

Hoe u de mogelijkheden van uw grafische kaart kunt verbeteren
Hoe u de mogelijkheden van uw grafische kaart kunt verbeteren

instructies:

Stap 1

Schakel uw computer uit door alle kabels en draden los te koppelen. Open de behuizing van de systeemeenheid. Zoek uw grafische kaart. Verwijder stof van de kaart dat ertoe kan leiden dat het apparaat oververhit raakt en de prestaties verminderen.

Stap 2

Sluit alle programma's behalve het programma waarin u momenteel werkt. Dit zal de algehele prestaties verbeteren, omdat het systeem alle RAM voor één programma kan gebruiken.

Stap 3

Werk de stuurprogramma's van uw grafische kaart bij. Ga hiervoor met een webbrowser naar de website van de fabrikant, selecteer het tabblad "Ondersteuning" en vervolgens "stuurprogramma's downloaden".

Stap 4

Installeer extra geheugen. Geheugen verbetert de algehele prestaties van uw computer doordat u meer bestanden kunt schrijven en ze sneller kunt openen. Als uw moederbord de dual channel-modus ondersteunt, voegt u een tweede geheugenstrip toe. Het moet absoluut identiek zijn aan degene die al is geïnstalleerd in termen van snelheid en prestaties, om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Moderne moederborden ondersteunen ook de tri-channel-modus. Raadpleeg de documentatie die bij het moederbord is geleverd op de website van de fabrikant of de instructies. Voeg indien mogelijk een derde strip toe.

Stap 5

Voeg een tweede kaart toe om de SLI- of CrossFire-modus te activeren. SLI was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor Nvidia-kaarten en crossfire was alleen compatibel met ATI / AMD. SLI is qua architectuur vergelijkbaar met twee- en driekanaalskaarten. Afhankelijk van het model kunnen de systeemprestaties tot vier keer worden verhoogd. Sinds april 2011 is SLI compatibel gemaakt met AMD.

Stap 6

Upgrade uw processor. De grafische kaart communiceert met de CPU, die de grootste impact heeft op games, samen met de grafische kaart. Zelfs als uw videokaart de modernste is, zal deze niet in staat zijn om zijn volledige prestaties te onthullen als een trage processor is geïnstalleerd. Om bij te blijven met moderne grafische kaarten heb je minimaal een dual-core processor nodig.

Stap 7

Schakel visuele effecten uit. Ze hebben een grotere impact op de prestaties van uw computer. Natuurlijk versieren ze het scherm, maar geen van hun functies is vereist. Schakel ze uit, vooral als uw computer onder normale omstandigheden traag is. Ga hiervoor naar "Configuratiescherm", "Systeem en beveiliging", "Systeem", "Geavanceerde systeeminstellingen". Klik in het gedeelte Prestaties op de knop Opties. Selecteer "Beste prestaties leveren".

Stap 8

Pas de grafische instellingen aan in het Configuratiescherm. Deze bewerking kan zowel worden uitgevoerd om de beeldkwaliteit te verbeteren als om de systeemprestaties te verbeteren. Dubbelklik op "Nvidia-instellingen" in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Ze kunnen ook "ATI Catalyst Control Center" of "Intel Graphic Settings" worden genoemd. Verminder het detailniveau voor texturen, schakel anti-aliasing en mip-texturing uit om het werk met afbeeldingen soepeler te laten verlopen. Of kies "Hoogste kwaliteit" voor meer graphics dan snelheid.

Aanbevolen: