Hoe Een Netwerkkaartstuurprogramma Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerkkaartstuurprogramma Te Verwijderen
Hoe Een Netwerkkaartstuurprogramma Te Verwijderen

Video: Hoe Een Netwerkkaartstuurprogramma Te Verwijderen

Video: Hoe Een Netwerkkaartstuurprogramma Te Verwijderen
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2024, Mei
Anonim

Soms herkent de netwerkkaart de aangesloten apparatuur niet. Om het probleem op te lossen, moet u het stuurprogramma voor de netwerkkaart verwijderen en een nieuwe installeren. Om een nieuwe driver te installeren is het natuurlijk niet nodig om de oude te verwijderen, maar dan kan er sprake zijn van incompatibiliteit van de driver en is het eenvoudigweg niet mogelijk om een nieuwere versie van de driver te installeren zonder de oude te verwijderen.

Hoe een netwerkkaartstuurprogramma te verwijderen
Hoe een netwerkkaartstuurprogramma te verwijderen

Noodzakelijk

Computer, netwerkkaart

instructies:

Stap 1

U moet het stuurprogramma van de netwerkkaart verwijderen, afhankelijk van de manier waarop het is geïnstalleerd. Als u het stuurprogramma van de netwerkkaart vanaf de schijf hebt geïnstalleerd, moet deze worden verwijderd met behulp van "Programma's toevoegen of verwijderen". Dergelijke stuurprogrammaversies worden samen met extra componenten geïnstalleerd die de functionaliteit van het apparaat uitbreiden en worden daarom door het systeem als programma's herkend.

Stap 2

Zoek de naam van de netwerkkaart in de documentatie bij uw computer, noteer deze of onthoud hem. Klik op "Start", selecteer de regel "Configuratiescherm", zoek de regel "Programma's toevoegen of verwijderen. Zoek in de lijst met programma's een programma waarvan de naam geheel of gedeeltelijk samenvalt met de naam van de netwerkkaart. Selecteer dit programma. Selecteer de actie "Verwijderen" uit de lijst met mogelijke acties. Aan het einde van het verwijderingsproces wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Herstart. Na het herstartproces wordt het netwerkstuurprogramma verwijderd.

Stap 3

De tweede verwijderingsmethode is geschikt als u geen stuurprogramma's op de netwerkkaart hebt geïnstalleerd. Dit betekent dat uw computer een systeemstuurprogramma voor een netwerkkaart heeft. Klik op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad of selecteer "Deze computer" in de opdracht "Start". Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Eigenschappen". Zoek vervolgens de regel "Apparaatbeheer". Zoek naar het tabblad Netwerkadapters. Afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt, kan dit gedeelte een andere naam hebben, bijvoorbeeld "Netwerkhardware" of "Netwerkkaarten".

Stap 4

Er is een pijl tegenover dit gedeelte. Klik erop. De naam van de netwerkkaart die op de computer is geïnstalleerd, wordt geopend. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de opdracht "Eigenschappen". Klik op het tabblad "Stuurprogramma". Er verschijnt een lijst met bewerkingen die op het apparaatstuurprogramma kunnen worden uitgevoerd. Selecteer de opdracht "Verwijderen". Ga na het verwijderen opnieuw akkoord om uw computer opnieuw op te starten. Afhankelijk van de geïnstalleerde hardware is een herstart van de computer niet altijd nodig. Dus als u aan het einde van het verwijderen niet wordt gevraagd om uw computer opnieuw op te starten, betekent dit niet dat er iets mis is. Het stuurprogramma wordt nog steeds verwijderd.

Aanbevolen: