Hoe Het Type Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Videokaart Te Achterhalen?
Hoe Het Type Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Videokaart Te Achterhalen?
Video: Hoe vis in pekel te zouten 2024, Mei
Anonim

Soms moet u de videoadapter identificeren. Dit kan nodig zijn als u niet weet welke driver u moet zoeken, omdat de standaard die is opgenomen in de systeemdistributie werkt niet correct of is volledig afwezig. De volgende instructies zullen u vertellen hoe u het type geïnstalleerde videokaart kunt bepalen. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van het Windows-besturingssysteem. En ook met behulp van het CPU-Z-programma, dat heel gebruikelijk is op internet, gratis is en een klein formaat heeft.

Hoe het type videokaart te achterhalen?
Hoe het type videokaart te achterhalen?

Noodzakelijk

  • Het geïnstalleerde besturingssysteem van de Windows-familie;
  • Internetverbinding;
  • Geïnstalleerde browser.

instructies:

Stap 1

Breng een internetverbinding tot stand op de standaard manier die in uw Windows-systeem is voorzien.

Stap 2

Start de browser, voer in de adresregel in https://cpuid.com/softwares/cpu-z.html en druk vervolgens op Enter. De website van het CPU-Z-programma wordt voor je weergegeven. Zoek in de rechterkolom van de pagina die wordt geopend de programmavariant met het woord "setup". Het bevindt zich direct onder het kopje "Nieuwste release downloaden"

CPU-Z programmavenster
CPU-Z programmavenster

Stap 3

Ga naar de eerste optie, download de Engelse versie van het programma.

Stap 4

Voer het gedownloade bestand uit en volg de instructies om CPU-Z te installeren.

Stap 5

Er verschijnt een snelkoppeling naar het programma op het "bureaublad". Voer het uit. Na het starten wordt het hoofdvenster geopend, dat verschillende informatiesecties bevat in de vorm van tabbladen bovenaan het venster. Het CPU-gedeelte wordt standaard geopend.

Stap 6

Klik met de linkermuisknop op het tabblad Grafisch en de informatie wordt weergegeven, die in drie delen is verdeeld. Ze bieden gedetailleerde informatie over de videoadapters die momenteel op de computer werken.

CPU-Z programmavenster. Informatie over videoadapters
CPU-Z programmavenster. Informatie over videoadapters

Stap 7

Display Device Selection is een vervolgkeuzemenu met de namen van de videokaarten die op de computer zijn geïnstalleerd. Als er maar één in het systeem is, is dit menu niet beschikbaar. Standaard wordt informatie weergegeven voor de enige videoadapter of voor degene die is aangewezen als de belangrijkste in het systeem. Specificeer en kies degene waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 8

Besteed aandacht aan het GPU-item. Hier vindt u informatie over de parameters van de videokaart. In het veld Naam wordt het type model weergegeven, d.w.z. zijn commerciële naam, en in Code Name is het de codenaam van de fabrikant voor de GPU-productietechnologie. Klokken geeft de werkfrequentie van de grafische kern en het videogeheugen aan, Geheugen - de grootte en het type videogeheugen.

Stap 9

Sluit het programma door op Alt-F4 op het toetsenbord te drukken of door met de linkermuisknop op het pictogram voor het sluiten van het venster te klikken.

Aanbevolen: