Hoe Het Type Processor Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Processor Te Achterhalen?
Hoe Het Type Processor Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Processor Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Processor Te Achterhalen?
Video: Processors Explained for Beginners | CPU's Explained for Beginners 2024, Mei
Anonim

Om de prestaties van een stationaire computer met succes te verbeteren, wordt aanbevolen om de geïnstalleerde processor te vervangen door een krachtigere analoog. Om deze bewerking met succes uit te voeren, moet u bepaalde regels volgen.

Hoe het type processor te achterhalen?
Hoe het type processor te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - Specifiek;
  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Pak eerst een nieuwe processor. Het feit is dat al deze apparaten verschillen in een groot aantal parameters, inclusief sockets (slots) waarin ze kunnen worden geïnstalleerd. Installeer Speccy om erachter te komen welk type socket uw moederbord heeft.

Stap 2

Start het programma en open het menu "CPU". Let op de volgende regel: Construct - Socket S1 (638). Dit betekent dat er in dit geval een S1-socket op het moederbord zit. Hoogstwaarschijnlijk heeft u een ander label geconfigureerd. In hetzelfde menu kunt u aanvullende informatie over de geïnstalleerde processor bestuderen.

Stap 3

Bestudeer nu de instructies voor het moederbord. Het is raadzaam om een completere versie te zoeken dan een papieren exemplaar. Dit kan op de website van de fabrikant van dit moederbordmodel. Ontdek de maximale specificaties voor een ondersteunde processor.

Stap 4

Koop de juiste processor voor uw computer. Zet je computer uit. Verwijder met een kruiskopschroevendraaier het deksel van de systeemeenheid. Verwijder de ventilator en het radiatorrooster die boven de processor zijn geïnstalleerd.

Stap 5

Maak de vergrendeling los waarmee de processor aan het moederbord is bevestigd. Verwijder de oude processor. Installeer het apparaat nu voorzichtig, zonder de aderen langs de randen van de processor en op de onderwand aan te raken, in de socket. Zorg er tegelijkertijd voor dat de markeringen op de processor en op het moederbord overeenkomen.

Stap 6

Breng een kleine hoeveelheid speciale pasta aan op de bovenkant van de processor. Installeer en bevestig het koellichaam en de ventilator. Zet de computer een tijdje niet aan. Dit is nodig voor een gelijkmatige verdeling en droging van de koelpasta.

Stap 7

Zet uw computer aan. Installeer stuurprogramma's en software voor de nieuwe processor. Start uw computer opnieuw op om de nieuwe hardwareconfiguratie toe te passen.

Aanbevolen: