Hoe U Het Type RAM Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Type RAM Kunt Achterhalen
Hoe U Het Type RAM Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Type RAM Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Type RAM Kunt Achterhalen
Video: Hoe vis in pekel te zouten 2024, April
Anonim

Bij het upgraden van hun computer stellen veel gebruikers vragen: "Welk geheugen staat er op mijn computer? Welk type geheugen? Wat is de frequentie?" enz. Deze belangrijke vragen, of liever de antwoorden op deze gestelde vragen, zullen u helpen om uw pc op de juiste manier te upgraden.

Hoe u het type RAM kunt achterhalen
Hoe u het type RAM kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren en programma's om u te helpen controleren wat voor soort geheugen u hebt geïnstalleerd. U kunt eenvoudig het deksel van de systeemeenheid openen en de informatie op de geheugensticks controleren. U kunt ook visueel het type DDR / DDR2 / DDR3-geheugen en de snelheid van de geheugenmodules controleren. Als u besluit te upgraden, is deze informatie erg belangrijk voor u. Tegelijkertijd zie je wat voor moederbord je hebt en kun je er informatie over vinden.

Stap 2

Je vindt er ook een handleiding van het moederbord, of in ieder geval een garantiekaart. In deze papers vindt u ook informatie over geheugenmodules. In de handleiding van het moederbord lees je welke geheugenlimieten er op het moederbord bestaan.

Stap 3

Als de eerste twee methoden u niet hebben geholpen, of als u de handleiding voor het moederbord niet hebt gevonden en u niet genoeg kwalificaties hebt om de behuizing te openen, kunt u speciale software gebruiken. Er zijn enorm veel van deze programma's. Er zijn gratis kleine programma's die speciaal zijn ontworpen om met geheugen te werken. Maar dergelijke softwaresystemen zijn meestal erg duur en omslachtig. Voor de meeste gebruikers zullen ze alleen maar hinderen dan helpen.

Stap 4

Overweeg het cpuz-programma. Het kan worden gedownload van internet. Het is gratis, weegt heel weinig en vereist geen installatie. Het kan worden uitgevoerd vanaf elke flashdrive of diskette, d.w.z. vanaf elk extern apparaat.

Stap 5

Het enige dat u hoeft te doen, is dubbelklikken op het programmapictogram en een paar seconden wachten terwijl het programma alle benodigde informatie leest. Na voltooiing van het werk geeft het informatie over het moederbord en de geheugenmodules. Als je informatie nodig hebt over BIOS, microprocessor, etc., dan helpt dit programma je daar ook bij.

Aanbevolen: