Hoe Het Type Geluidskaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Geluidskaart Te Achterhalen?
Hoe Het Type Geluidskaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Geluidskaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Geluidskaart Te Achterhalen?
Video: Hoe kies je een externe geluidskaart (audio interface)? 2024, Mei
Anonim

Een geluidskaart is een apparaat dat multimediatechnologie implementeert. Het is ontworpen voor het afspelen en opnemen van geluid, het verwerken van geluidsbestanden en het bewerken ervan. Een geluidskaart zet een digitaal signaal van een computer om in een analoog geluidssignaal (dat hoor je in speakers, koptelefoons) en vice versa. Hoe bepaal je het type geluidskaart?

Hoe het type geluidskaart te achterhalen?
Hoe het type geluidskaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan, ga naar "Start - Programma's - Accessoires - Systeemwerkset - Systeeminformatie". Selecteer het onderdeel "Geluidsapparaat" in het venster dat wordt geopend. Aan de rechterkant van dit venster ziet u het type geluidskaart. Maar deze methode is niet altijd effectief. Als je een geïntegreerde (ingebouwde) geluidskaart hebt, kan de computer het type niet detecteren vanwege een gebrek aan stuurprogramma's. Maar hier kun je de andere kant op. Als u het type moederbord kent, gaat u naar de website van de fabrikant en zoekt u uit welke geluidskaart erop is geïnstalleerd.

Stap 2

Start "Apparaatbeheer", dubbelklik op het tabblad "Geluids-, video- en gamecontrollers". In de vervolgkeuzelijst ziet u welke geluidskaart u hebt geïnstalleerd.

Stap 3

Open de zijklep van de computersysteemeenheid en u ziet een geluidskaart. Deze bevindt zich op het moederbord. U kunt het bepalen aan de hand van de bijbehorende connectoren, ingangen / uitgangen die zijn ontworpen voor het aansluiten van luidsprekers, luidsprekersysteem, microfoon, voicerecorder, elektronisch muziekinstrument. Maar fabrikanten geven niet altijd het type geluidskaart aan op de body van de kaart zelf. Bovendien, als de systeemeenheid onder de garantie valt, kunt u de verzegeling niet verbreken, anders vervalt de garantie.

Stap 4

Installeer speciale programma's waarmee u de hardware kunt identificeren die op uw pc is geïnstalleerd, van het toetsenbord tot het moederbord. De meest gebruikte programma's zijn: SiSoftware Sandra, Aida, Unknown Device Identifier, Everest.

Aanbevolen: