Hoe Het Type RAM Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type RAM Te Achterhalen?
Hoe Het Type RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe Ram Windows 10 | te controleren Type en snelheid 2022, December
Anonim

De computergebruiker moet mogelijk het RAM-geheugen vergroten. Het is vereist om te voldoen aan de compatibiliteitsvoorwaarde met reeds geïnstalleerde modules. Ze zijn er in verschillende soorten en klokken. De voorgestelde instructie zal u vertellen hoe u het type RAM kunt bepalen dat is geïnstalleerd en met succes functioneert. Overweeg dit voor het Windows-besturingssysteem en het CPU-Z-programma - het is vrij gebruikelijk op internet, het is klein en gratis.

RAM-modules
RAM-modules

Het is nodig

  • Het geïnstalleerde besturingssysteem van de Windows-familie;
  • Internetverbinding;
  • Geïnstalleerde browser;

instructies:

Stap 1

Breng een internetverbinding tot stand op de standaard manier die in uw Windows-systeem is voorzien.

Stap 2

Start een browser en voer in de adresinvoerregel in: http://cpuid.com/softwares/cpu-z.html en druk vervolgens op Enter. De website van het CPU-Z-programma wordt voor je weergegeven. Zoek in de rechterkolom van de pagina die wordt geopend de versie van het programma met het woord "setup". Het bevindt zich direct onder het kopje "Nieuwste release downloaden". Ga naar de eerste optie om de Engelse versie van het programma te downloaden. Zodra de download is voltooid, voert u het gedownloade bestand uit en volgt u de installatie-instructies

Er verschijnt een snelkoppeling om het programma te starten op het "bureaublad". Voer het uit. Het hoofdprogrammavenster wordt geopend, dat verschillende informatiesecties bevat. Het schakelen tussen deze is georganiseerd in de vorm van tabbladen. Direct na het starten van het programma wordt het eerste tabblad weergegeven - CPU.

CPU-Z programmavenster
CPU-Z programmavenster

Stap 3

Schakel over naar het tabblad Geheugen door erop te klikken met de linkermuisknop. Twee subsecties met informatie over de parameters van het RAM-geheugen dat op uw computer is geïnstalleerd, worden weergegeven:

- Algemeen en

- Timings (parameters van de fysieke organisatie) - timings, tijdvertragingen van het signaal van de RAM-microschakelingen, evenals de werkfrequentie (DRAM-frequentie) waarop de microschakelingen werken.

Over het algemeen staat naast het item Type de parameter van het type RAM dat ons interesseert. Dit kan DDR, DDR2, DDR3 of DDR4 zijn. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u naar het volgende tabblad - SPD gaan door er met de linkermuisknop op te klikken. Hier kunt u voor elke geheugenstick afzonderlijk informatie vinden als er meer dan één is geïnstalleerd. Gebruik hiervoor het vervolgkeuzemenu Memory Slot Selection.

CPU-Z-programma's. Tab
CPU-Z-programma's. Tab

Populair per onderwerp