Hoe U Windows XP Sneller Kunt Laten Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe U Windows XP Sneller Kunt Laten Opstarten
Hoe U Windows XP Sneller Kunt Laten Opstarten

Video: Hoe U Windows XP Sneller Kunt Laten Opstarten

Video: Hoe U Windows XP Sneller Kunt Laten Opstarten
Video: opstarten versnellen windows xp/vista 2024, April
Anonim

Windows XP-gebruikers merken vaak dat na een tijdje na gebruik van het systeem de pc veel langzamer opstart. Lange opstarttijden zijn vervelend, maar het systeem elke keer opnieuw installeren is niet de beste manier om uit de situatie te komen.

Hoe u Windows XP sneller kunt laten opstarten
Hoe u Windows XP sneller kunt laten opstarten

instructies:

Stap 1

Om te beginnen is het de moeite waard om het opstarten te wissen. U moet snelkoppelingen verwijderen uit twee mappen op het systeemstation. Een ervan bevindt zich in "Instellingen en documenten / Alle gebruikers / Hoofdmenu / Programma's / Autorun" en bevat links naar downloadbare programma's. De tweede verbergt zich op het adres "Instellingen en documenten / Gebruikersnaam / Hoofdmenu / Programma's / Autorun" en start programma's voor een specifiek profiel.

Stap 2

Voer nu de opdracht msconfig uit. Om dit te doen, klikt u op "Uitvoeren" (het item in de Start), of drukt u op de toetsencombinatie R + Win. Voer in de pop-upregel msconfig in en druk op Enter. Het venster "Systeeminstellingen" verschijnt, waarin u het tabblad opent dat verantwoordelijk is voor autorun en de selectievakjes uitschakelt van alle programma's die het systeem vertragen. Klik vervolgens in hetzelfde venster op BOOT. INI en corrigeer de waarde van de Timeout-cel van 30 naar 5 (als er één besturingssysteem op de pc is) of 10 (als er meerdere zijn).

Stap 3

Van tijd tot tijd moet u onnodige bestanden op de harde schijf verwijderen. De eenvoudigste manier om dit te doen is met het standaard hulpprogramma voor defragmentatie, dat eenmaal per maand moet worden gebruikt.

Stap 4

Maak de map schoon bij Windows / Prefetch in de systeempartitie. En schakel het uit via het register - ga in de HKLM-tak naar SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management / PrefetchParameters en stel de EnablePrefetcher-waarde in op 2.

Aanbevolen: