Hoe Firefox Sneller Te Laten Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Firefox Sneller Te Laten Laden
Hoe Firefox Sneller Te Laten Laden

Video: Hoe Firefox Sneller Te Laten Laden

Video: Hoe Firefox Sneller Te Laten Laden
Video: Sneller downloaden in Firefox EN SUBS! 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om het downloaden en de prestaties van de Firefox-browser te versnellen. U kunt de Prefetch-functie gebruiken, een aantal instellingen wijzigen in het about: config-venster of hulpprogramma's van derden gebruiken, zoals Firefox Booster.

Hoe Firefox sneller te laten laden
Hoe Firefox sneller te laten laden

Er zijn verschillende manieren om de lancering van de Firefox-browser te versnellen.

Prefetch-functie

Gebruikers van de besturingssystemen Widows XP en Vista kunnen de ingebouwde Prefetch-functie gebruiken om de browser te versnellen. Het werkt zo dat het de lancering van veelgebruikte applicaties bijhoudt en de benodigde gegevens opslaat in een speciale map. Tijdens het opstarten van het programma opent Windows deze map en haalt daaruit alle informatie die nodig is om de toepassing te starten.

Om de Prefetch-functie op Firefox toe te passen, moet u met de rechtermuisknop op de programmasnelkoppeling klikken en Eigenschappen selecteren in het contextmenu dat wordt geopend. Zoek op het tabblad "Snelkoppeling" het veld "Object", waar het pad naar het programma is aangegeven en voeg de tekst toe aan het einde van het pad: Prefetch: 1. De volgende keer dat u Firefox start, gebruikt het systeem hashing, wat het laden van de browser versnelt.

Browserinstelling

U kunt de prestaties van Firefox verbeteren door uw browserinstellingen aan te passen. Open hiervoor een nieuw tabblad in Firefox en schrijf over: config in de adresbalk. Er verschijnt een venster voor u dat waarschuwt dat u voorzichtig moet zijn bij het wijzigen van de browserinstellingen. Klik op de OK-knop. Wijzig vervolgens de volgende parameters:

netwerk.http.pipelining - true

netwerk.http.proxy.pipelining - true

netwerk.http.pipelining.maxrequests - 8

nglayout.initialpaint.delay - 0

Om snel de gewenste parameter te vinden, voert u de naam in het zoekveld bovenaan de instellingenpagina in. Om de waarde van een parameter te wijzigen, dubbelklikt u op de huidige waarde en selecteert (of voert) u een nieuwe in.

In het geval van de parameter nglayout.initialpaint.delay, moet u deze maken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop in een lege ruimte op de instellingenpagina en selecteer "Nieuw" in het menu dat wordt geopend en vervolgens "Integer". Geef daarna de parameter nglayout.initialpaint.delay op en voer de waarde "0" in.

Dankzij een dergelijke wijziging in de instellingen, zal de browser verschillende verzoeken tegelijk gebruiken bij het verbinden, zonder te wachten op het antwoord van de server, en zal de pagina onmiddellijk beginnen te renderen.

Bovendien kunt u de lancering en werking van Firefox versnellen door de volgende parameters te wijzigen:

browser.sessionhistory.max_entries - 10

browser.cache.memory.enable - True

browser.cache.schijf.capaciteit - 4096

config.trim_on_minimize - True

Dankzij deze instellingen kan de browser het aantal webpagina-adressen dat in de geschiedenis is opgeslagen, verminderen, enkele gegevens opslaan die nodig zijn voor het werk in de cache, de cachegrootte optimaliseren en onnodige parameters uit het geheugen verwijderen.

Hulpprogramma's van derden

U kunt ook de lancering en werking van Firefox versnellen met behulp van hulpprogramma's van derden. Zo kan de Firefox Booster-applicatie de browserinstellingen onafhankelijk optimaliseren, wat de prestaties verbetert.

Aanbevolen: