De Computer Sneller Laten "denken"

Inhoudsopgave:

De Computer Sneller Laten "denken"
De Computer Sneller Laten "denken"

Video: De Computer Sneller Laten "denken"

Video: De Computer Sneller Laten "denken"
Video: Hoe kunnen computers je anders laten denken? 2024, Maart
Anonim

Gefrustreerd dat een gloednieuwe computer extreem traag is? Extra software die erop is geïnstalleerd, kan het systeem als geheel aanzienlijk vertragen. Om dit probleem op te lossen, moet u programma's verwijderen die u niet van plan bent ooit te gebruiken.

We forceren de computer
We forceren de computer

Softwarebundel

Pc-fabrikanten hebben soms overeenkomsten met softwareontwikkelaars om proefversies van software op nieuwe computers te installeren. Veel computers worden bijvoorbeeld geleverd met gratis versies van games die betaling aanbieden nadat de proefperiode is verstreken. Voor retailers is dit een bron van extra winst. Dergelijke toepassingen hebben een vrij sterk effect op de werking van de computer. Ten eerste vertragen ze het proces van het laden van het systeem als geheel, en ten tweede laten ze minder rekenkracht over voor andere programma's.

Afzonderlijke programma's verwijderen

Als u slechts één vergelijkbare toepassing wilt verwijderen, gebruikt u het standaardprogramma Programma's toevoegen/verwijderen. Deze aanpak is ideaal wanneer specifieke software het probleem veroorzaakt. Als uw computer echter deel uitmaakt van een computernetwerk, kunt u deze methode mogelijk niet gebruiken vanwege onvoldoende rechten.

Systeemreinigers van derden

Voor een meer volledige reiniging van het systeem van ongewenste programma's, kunt u gespecialiseerde toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld Revo Uninstaller, Uninstall Tool, enz. Daarnaast kunnen speciale applicaties zoals RegSeeker, IObit, CCleaner, etc. ook worden gebruikt om het Windows-register op te schonen, waarin de configuraties van alle geïnstalleerde programma's zijn opgeslagen. Deze systeemopschoningsmethode is vooral handig bij het verwijderen van antivirussoftware.

Windows opnieuw installeren

Als het probleem van een hoge systeembelasting niet met conventionele methoden kan worden opgelost, kunt u een radicale stap nemen en het besturingssysteem opnieuw installeren. Deze aanpak zorgt ervoor dat u onnodige applicaties van derden volledig kwijtraakt. Voordat u het besturingssysteem opnieuw installeert, moet u ervoor zorgen dat u over de nieuwste legale versie van het besturingssysteem beschikt en over de stuurprogramma's die nodig zijn om ervoor te zorgen dat alle systemen op uw computer volledig operationeel zijn.

Aanbevolen: