Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Schijf
Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Schijf

Video: Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Schijf

Video: Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Schijf
Video: 2 Installeren pfSense Windows 2016 Server en Windows 10 Pro 2024, Mei
Anonim

Tijdens de installatie van het besturingssysteem is het noodzakelijk om de opstartvolgorde van apparaten te configureren. Er zijn verschillende manieren om dit proces te volbrengen. Ze hebben allemaal zowel nadelen als voordelen.

Hoe te kiezen voor opstarten vanaf schijf
Hoe te kiezen voor opstarten vanaf schijf

instructies:

Stap 1

De installatie van Windows-besturingssystemen gaat door met verschillende herstarts van de computer. Het is belangrijk om te begrijpen dat alleen de eerste start vanaf de opstartdiskette moet worden gedaan. Gebruik het snelkeuzemenu voor hardware. Zet uw computer aan en open de lade van het dvd-station.

Stap 2

Plaats de installatieschijf erin en klik op de Reset-knop. Zodra de computer begint op te starten, drukt u op de F8-knop. Na een tijdje verschijnt er een nieuwe lijst, bestaande uit de namen van apparaten waarvan de pc verder kan opstarten.

Stap 3

Gebruik de pijlen op uw toetsenbord om de cursor naar dvd-rom te verplaatsen en druk op Enter. Wacht tot de monitor weergeeft Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf dvd. Druk nogmaals op Enter of op een andere toets.

Stap 4

Als u een mobiele computer gebruikt, moet u op een andere functietoets drukken. Meestal zijn dit de F2- of F12-knoppen. Nadat u naar het volgende menu bent gegaan, selecteert u Opstartopties of Opstartapparaat.

Stap 5

Geef het apparaat op als interne dvd-rom of externe dvd-rom als u een externe USB-drive gebruikt. Druk op Enter en wacht tot de voorbereide schijf start.

Stap 6

Als u van plan bent om constant verschillende schijven te laden, wijzigt u de opties in het BIOS-menu. Open het na het inschakelen van de computer. Druk hiervoor op de toets Delete (desktop) of F2 (laptop).

Stap 7

Open nu het menu Opstartopties en selecteer het item Apparaatprioriteit. Als een dergelijk item niet bestaat, zoek dan het submenu First Boot Device. Markeer het en druk op Enter. Vink het vakje naast Dvd-rom aan en druk nogmaals op Enter.

Stap 8

Keer terug naar het hoofdvenster van het BIOS-menu. Markeer Opslaan en afsluiten. Druk op de Enter-toets. Nadat het opdrachtbevestigingsvenster is verschenen, drukt u op Y. Wacht tot de computer opnieuw is opgestart en het bericht dat in de derde stap wordt beschreven, verschijnt.

Aanbevolen: