Stap Voor Stap Laptop Op Tv Aansluiten

Inhoudsopgave:

Stap Voor Stap Laptop Op Tv Aansluiten
Stap Voor Stap Laptop Op Tv Aansluiten

Video: Stap Voor Stap Laptop Op Tv Aansluiten

Video: Stap Voor Stap Laptop Op Tv Aansluiten
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, Mei
Anonim

Een laptop kan niet alleen worden gebruikt als een draagbare computer die is ontworpen voor werk. U kunt uw laptop aansluiten op uw tv en er een mediacentrum van maken, zodat u uw favoriete video's kunt bekijken, bestanden kunt afspelen en kunt spelen of werken zonder uw ogen te belasten.

Stap voor stap laptop op tv aansluiten
Stap voor stap laptop op tv aansluiten

instructies:

Stap 1

Om uw laptop op de tv aan te sluiten, moet u het volgende doen.

Bepaal het type verbinding. Er zijn verschillende soorten uitgangen. Bovendien kunnen er meerdere in elke laptop zitten.

Als u verbinding wilt maken met een MacBook TV, gebruikt deze een VGA-connector, die eruitziet als een rechthoek met afgeronde hoeken en 15 pinnen, 5 in 3 rijen. De S-videoconnector is rond en kan 4 tot 7 pinnen hebben. De composiet videoconnector heeft een ronde stekker, meestal geel. De DVI-poort is vierkant, 24-pins en is ontworpen om high-definition signalen te dragen. De HDMI-poort lijkt op een gewone USB-poort, maar is iets langer en is ook ontworpen om high-definition signalen te dragen.

Stap 2

In de tweede stap moet je controleren welke video-ingangen je tv heeft. Alles hangt af van wat voor soort tv je hebt: standaard of high definition.

De video-ingangen bevinden zich aan de achterkant van de tv of aan de zijkant van de tv. Standaarddefinitie is composiet of S-video. Het beeld dat op deze manier is aangesloten zal minder duidelijk zijn dan op een conventionele monitor. High-definition TV's hebben verschillende connectoren: VGA draagt een analoog signaal, DVI en HDMI - digitaal, die een hogere kwaliteit heeft.

Stap 3

In de derde fase moet je de juiste kabel kiezen om je laptop op de tv aan te sluiten. Als u meerdere verbindingsopties heeft, kunt u degene kiezen die u een hogere kwaliteit geeft. Als je tv en laptop verschillende aansluitingen hebben, heb je een adapter of een adapterkabel nodig.

Houd er ook rekening mee dat sommige tv's en laptops met één kabel kunnen worden aangesloten. Als u uw laptop via HDMI op een tv aansluit, hebt u geen audiokabel nodig omdat zowel video als audio worden verzonden. In elk ander geval van aansluiting heeft u nog een aparte audiokabel nodig. De audio-uitgang in de laptop wordt gemarkeerd met een hoofdtelefoonpictogram. Je kunt hem aansluiten op een tv als deze een audio-ingang heeft, of op externe luidsprekers als dat niet het geval is.

Stap 4

Om verbinding te maken, moet u de laptop uitschakelen, de kabels aansluiten op de overeenkomstige connectoren op de tv en uw computer en de juiste signaalbron op de tv installeren. De tv moet zijn ingeschakeld om de computer deze als monitor te laten herkennen.

Stap 5

Zet vervolgens de laptop aan. Verdere installatie is afhankelijk van uw besturingssysteem. Stel je tv in als monitor. Veel laptops hebben een Monitor-knop die je kunt gebruiken. Heel vaak is de schermresolutie van de tv en laptop anders, dus je moet de schermresolutie instellen. De resolutie van de monitor moet gelijk zijn aan de resolutie van de tv. Sommige tv's hebben de mogelijkheid om de beeldverhouding aan te passen en het beeld te schalen. Als je een bijgesneden afbeelding ziet, zorg er dan voor dat deze instelling is uitgeschakeld.

Met behulp van deze tips kunt u dus uw laptop op de tv aansluiten.

Aanbevolen: