Hoe U Uw Moederbord Kunt Upgraden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Moederbord Kunt Upgraden
Hoe U Uw Moederbord Kunt Upgraden

Video: Hoe U Uw Moederbord Kunt Upgraden

Video: Hoe U Uw Moederbord Kunt Upgraden
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, April
Anonim

De interactie van de componenten van de systeemeenheid wordt uitgevoerd door een speciaal BIOS-programma, waarin de bedrijfsparameters van alle computerapparaten worden voorgeschreven. Met de update kun je de functionaliteit uitbreiden, systeemfouten van de fabrikant oplossen en ondersteuning toevoegen voor nieuwe componenten in het systeem die niet bestonden op het moment dat het moederbord werd uitgebracht.

Hoe u uw moederbord kunt upgraden
Hoe u uw moederbord kunt upgraden

Noodzakelijk

opstartdiskette, image kan gratis worden gedownload op internet, BIOS en flasher-programma

instructies:

Stap 1

Gewetensvolle fabrikanten wijzigen voortdurend de firmware voor hun producten en plaatsen deze in de juiste sectie op de officiële website van het bedrijf. Om te updaten, moet u precies de fabrikant en het model van het moederbord weten. Dergelijke informatie is te vinden in de instructies in de kit.

Stap 2

Laten we verder gaan met het firmwareproces zelf, het zal niet veel tijd kosten. Houd er rekening mee dat als de BIOS-parameters zijn gewijzigd, het de moeite waard is om ze hiervoor in het hoofdmenu van het programma naar de fabriekswaarden over te zetten, op de F7-knop te drukken of de parameter Load Optimized Defaults te selecteren.

Stap 3

Alle moderne fabrikanten leveren hulpprogramma's gebundeld met hun kaarten die het mogelijk maken om rechtstreeks vanuit het besturingssysteem te updaten, wat het proces aanzienlijk vereenvoudigt.

Stap 4

Ook in het BIOS zelf is in sommige gevallen een update-module ingebouwd, waarmee je de benodigde bestanden van een harde schijf of flashdrive kunt lezen.

Stap 5

Voor boards zonder dergelijke functies is er een alternatieve upgrademethode. Om dit te doen, hebt u nodig: een opstartbare diskette, een afbeelding kan vrij worden gedownload op internet, voer gewoon de juiste zoekopdracht in de zoekmachine, het BIOS zelf en het flasher-programma in. Je schrijft alles naar een diskette, er mogen geen andere bestanden zijn en start de computer opnieuw op, na het flashen van de computer zal de computer opnieuw opstarten, je moet de diskette verwijderen en van het resultaat genieten.

Aanbevolen: