Hoe U Uw Computer Kunt Upgraden

Hoe U Uw Computer Kunt Upgraden
Hoe U Uw Computer Kunt Upgraden

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Upgraden

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Upgraden
Video: HOE U UW WINDOWS 10-COMPUTER KUNT OVERWINTEREN #// 2021 2024, April
Anonim

Het upgraden van een computer komt meestal neer op het vervangen van enkele van de oude componenten door nieuwere en krachtigere. Als gevolg hiervan nemen de prestaties van de apparatuur toe en krijgt de gebruiker de mogelijkheid om met sommige programma's te werken die voorheen niet voor hem beschikbaar waren. Het is echter niet altijd gepast om uw computer zelf te upgraden: als u grove fouten maakt, kunt u uw geld verspillen en zelfs bestaande componenten uitschakelen.

Hoe u uw computer kunt upgraden
Hoe u uw computer kunt upgraden

De verscheidenheid aan computercomponenten is enorm, dus als je wilt, kun je zowel een eenvoudige, goedkope computer als een krachtige machine samenstellen waarop absoluut alle moderne computerspellen kunnen worden uitgevoerd. Tijdens het upgradeproces kunt u ook de prestaties van uw computer iets verbeteren of de prestaties maximaliseren. Helaas heeft het brede scala aan verschillende componenten een nadeel: het kan voor een leek erg moeilijk zijn om de juiste configuratie te kiezen. Het feit is dat u bij het kiezen van componenten niet alleen rekening moet houden met hun kenmerken, maar ook met compatibiliteit met andere apparaten. Anders is de kans groot dat je onderdelen aanschaft die simpelweg niet samenwerken, waardoor je je geld in de prullenbak gooit.

Houd er trouwens rekening mee dat sommige apparaten verschillende afmetingen kunnen hebben. Zo besluiten gebruikers soms om naast de bestaande een extra videokaart te installeren, maar bij het monteren van een computer zijn ze ervan overtuigd dat deze simpelweg niet in de systeemeenheid past en is het niet mogelijk om twee videokaarten tegelijk te installeren. Vergeet niet dat bij het upgraden van een computer een zwakke voeding soms moet worden vervangen door een krachtigere.

Nadat je alles hebt gekocht wat je nodig hebt, begin je met het monteren van de computer. Zorg ervoor dat alle draden zijn losgekoppeld en begin met het vervangen van oude onderdelen door nieuwe. Idealiter zou het upgradeproces gecombineerd moeten worden met het schoonmaken van de computer en het vervangen van de koelpasta. Pas op dat u nieuwe componenten niet beschadigt, vooral als u een processor vervangt, waarvan de poten de neiging hebben om te buigen en zelfs te breken als ze verkeerd worden gebruikt. Nadat de computer volledig is gemonteerd, zet u deze aan, installeert u indien nodig de stuurprogramma's en gebruikt u speciale programma's (bijvoorbeeld AIDA64 is geschikt), zorgt u ervoor dat alle hardware correct is gedetecteerd en correct werkt.

Aanbevolen: