Hoe U Uw Processor Kunt Upgraden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Processor Kunt Upgraden
Hoe U Uw Processor Kunt Upgraden

Video: Hoe U Uw Processor Kunt Upgraden

Video: Hoe U Uw Processor Kunt Upgraden
Video: Процедуры обновления Data Domain 2024, Mei
Anonim

Zelfs de meest moderne computer is na een paar jaar erg verouderd. De kenmerken kunnen worden verbeterd door enkele componenten te vervangen, bijvoorbeeld de processor. Het is heel goed mogelijk om de processor zelf te veranderen, gewoon door vrij eenvoudige instructies te volgen.

Hoe u uw processor kunt upgraden
Hoe u uw processor kunt upgraden

instructies:

Stap 1

Ontdek welke soorten processors door het moederbord van uw computer worden ondersteund en koop een processor uit deze lijst. Kies bij het kopen van een processor niet voor de nieuwste modellen - in de regel zijn ze veel te duur. Koop ook een tube warmteoverdrachtpasta.

Stap 2

Koppel uw computer los van het netwerk. Verwijder beide zijpanelen van de systeemeenheid door de schroeven los te draaien waarmee ze zijn bevestigd. Koppel de connector van de koeler los van het moederbord. Als je ziet dat sommige lussen het werk zullen verstoren, koppel ze dan ook los, nadat je hun oorspronkelijke positie eerder hebt onthouden of geschetst.

Stap 3

Nu moet u het koellichaam verwijderen met de koeler die aan de processor is bevestigd. Het koellichaam is vastgezet met plastic clips; hun ontwerp kan verschillen op verschillende moederborden. In sommige gevallen moet u, om het koellichaam te verwijderen, de uiteinden van de vergrendelingen aan de achterkant van het bord samenknijpen en ze uit de gaten duwen.

Stap 4

Gebruik bij het verwijderen van het koellichaam geen kracht - het kan op gedroogde warmtegeleidende pasta aan de processor blijven plakken. Zet de computer een paar minuten aan zonder de connector van de koeler aan te sluiten. De processor wordt warm en na het loskoppelen van de computer van het netwerk kan de heatsink er eenvoudig van worden verwijderd.

Stap 5

Leg de systeemeenheid op zijn kant. Om de processor los te maken, moet je de hendel ernaast optillen, dit kan enige inspanning vergen. Daarna haal je de chip eenvoudig uit de socket. Vervang door een nieuwe processor, er mag geen kracht worden uitgeoefend tijdens de installatie. De processor moet precies in de socket passen en absoluut waterpas staan. Nadat u zich ervan heeft verzekerd dat deze correct is geplaatst, drukt u opnieuw met de hendel. Dit kan behoorlijk wat moeite kosten.

Stap 6

Inspecteer de radiator, reinig deze van stof en sporen van oude warmtegeleidende pasta. Breng een druppel koelpasta ter grootte van een erwt aan op het midden van de processorbehuizing. Plaats de radiator voorzichtig, beweeg hem iets naar de zijkanten en druk hem stevig aan totdat de vergrendelingen vastklikken. Er zijn andere mogelijkheden om koelpasta aan te brengen - bijvoorbeeld met een paar kleine druppels. Soms wordt het vet met een plastic kaart als een spatel over het oppervlak van de processorbehuizing verspreid.

Stap 7

De processor en het koellichaam zijn geïnstalleerd, u hoeft alleen maar alle connectoren aan te sluiten, de zijpanelen van de behuizing te sluiten en de computer aan te zetten. Het kan nodig zijn om de BIOS-instellingen in te stellen die nodig zijn voor deze processor om deze met de vereiste frequentie te laten werken.

Aanbevolen: