Een Schijf Volledig Wissen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Volledig Wissen
Een Schijf Volledig Wissen

Video: Een Schijf Volledig Wissen

Video: Een Schijf Volledig Wissen
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Besturingssystemen die in combinatie met personal computers worden gebruikt, hebben ingebouwde functies voor het opschonen van harde schijven. Gebruik in de regel de formatteerfunctie om informatie van stations volledig te verwijderen.

Een schijf volledig wissen
Een schijf volledig wissen

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Als u een partitie op de harde schijf moet opschonen, volgt u deze procedure via het Windows-besturingssysteem. Open het menu Deze computer.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de grafische afbeelding van de sectie waaruit u informatie wilt verwijderen. Selecteer in het nieuwe menu het item "Formaat". Wacht tot het dialoogvenstermenu wordt gestart.

Stap 3

Voer indien nodig een volumelabel in. Klik op de knop Standaardinstellingen herstellen. Om een sectie volledig te wissen, deactiveert u de functie "Inhoudsopgave wissen". Klik na het voorbereiden van de parameters op de knop "Start". Klik op de knop "Ja" om de start van de partitiereinigingsprocedure te bevestigen.

Stap 4

Formatteer andere lokale schijven op dezelfde manier. Het voor de hand liggende nadeel van deze methode is dat het niet kan worden gebruikt om alle informatie te verwijderen van de partitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Gebruik Partitiebeheer om uw harde schijf volledig te formatteren.

Stap 5

Brand de DOS-versie van deze applicatie op een dvd-station. Gebruik hiervoor de afbeelding die is gemaakt van de opstartschijf. Plaats de resulterende dvd in uw station en start uw computer opnieuw op.

Stap 6

Voer het programma uit dat op schijf is gebrand. Nadat een menu verschijnt met informatie over de huidige staat van de harde schijf, selecteert u de systeempartitie. Open het tabblad Bewerkingen en klik op de knop Opmaak.

Stap 7

Stel de parameters in voor het opschonen van de partitie. U kunt indien nodig ook het bestandssysteem wijzigen. Nadat u de opmaakmodus hebt voorbereid, opent u het tabblad "Wijzigingen". Ga naar het item "Toepassen" en bevestig de lancering van de applicatie.

Stap 8

Onthoud dat na het opschonen van de lokale systeemschijf, u de computer niet volledig kunt gebruiken totdat u een nieuw exemplaar van het besturingssysteem installeert. Zorg ervoor dat u vooraf een installatieschijf met systeembestanden maakt.

Aanbevolen: