Een Schijf Wissen Uit Het BIOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Wissen Uit Het BIOS
Een Schijf Wissen Uit Het BIOS

Video: Een Schijf Wissen Uit Het BIOS

Video: Een Schijf Wissen Uit Het BIOS
Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin u uw harde schijf dringend moet formatteren. Als uw computer bijvoorbeeld is geïnfecteerd met virussen, weigert het besturingssysteem op te starten. Dan zou de beste uitweg uit de situatie zijn om de harde schijf schoon te maken en het besturingssysteem opnieuw te installeren. Deze procedure kan worden gestart vanuit het BIOS-menu van de computer.

Een schijf wissen uit het BIOS
Een schijf wissen uit het BIOS

Het is nodig

opstartschijf met Windows 7-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om de harde schijf schoon te maken, kunt u een herstelschijf of een opstartbare schijf met elk besturingssysteem gebruiken. Het is beter om deze procedure te overwegen met behulp van een OS-opstartschijf, omdat na het opschonen van de harde schijf het oude besturingssysteem wordt verwijderd. En met behulp van de opstartdiskette kunt u direct doorgaan met het installeren van het nieuwe besturingssysteem.

Stap 2

Als voorbeeld nemen we een opstartbare schijf met Windows 7. Plaats deze in het optische station van uw pc. Start je computer opnieuw op. Druk direct na het opstarten van de pc op de DEL-toets op het beginscherm. Het BIOS-menu zou moeten openen. Als dit niet gebeurt, gebruikt uw moederbord een andere sleutel om het BIOS te openen. Zie de instructies voor het moederbord.

Stap 3

Zoek het BOOT-gedeelte in het BIOS. Selecteer in dit gedeelte de optie 1st Boot Device en vervolgens uw optische drive. Sluit het BIOS af. Sla uw instellingen op wanneer u afsluit. De computer zal opnieuw opstarten en het systeem zal starten vanaf de opstartschijf.

Stap 4

Wacht tot het beginscherm verschijnt en klik op Volgende. Accepteer de licentieovereenkomst. Selecteer vervolgens "Volledige installatie". In het volgende venster verschijnt een lijst met partities op de harde schijf. Om een van de partities te wissen, wordt meestal alleen de systeempartitie gewist, selecteer deze met de linkermuisklik. Selecteer onderaan het venster "Schijfinstellingen" en vervolgens - "Formatteren". Na een paar seconden wordt de schijf opgeschoond. Let op: voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat u de systeemschijf formatteert.

Stap 5

Nadat u de benodigde partities hebt gewist, selecteert u het systeemstation en klikt u op "Volgende". De installatie van het besturingssysteem begint. Het verdere proces verloopt bijna volledig automatisch. Je hoeft maar een paar instellingen te kiezen. Nadat de installatie is voltooid, wijst u uw harde schijf toe in de parameter 1st Boot Device.

Aanbevolen: