Hoe Een Schijf Volledig Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Volledig Te Formatteren
Hoe Een Schijf Volledig Te Formatteren

Video: Hoe Een Schijf Volledig Te Formatteren

Video: Hoe Een Schijf Volledig Te Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een harde schijf is een terugkerende noodzaak voor elke computereigenaar die zijn werk wil verbeteren en versnellen. Met formatteren kunt u de harde schijf ook in partities verdelen, wat het werk gemakkelijker maakt. Leer hoe u uw harde schijf formatteert met behulp van een cd.

Hoe een schijf volledig te formatteren
Hoe een schijf volledig te formatteren

instructies:

Stap 1

Vergeet niet om vóór het formatteren al uw gegevens op te slaan en een back-up te maken van de harde schijf naar een ander opslagmedium - na het formatteren wordt alle informatie op de schijf gewist.

Stap 2

U kunt de harde schijf formatteren met behulp van de opstartbare Windows Setup-cd.

Stap 3

Ga bij het opstarten van de computer naar het BIOS en stel de cd-rom in als het First Boot-apparaat. Plaats vervolgens de schijf van het besturingssysteem in het station en start opnieuw op.

Het installatieprogramma van het besturingssysteem wordt gestart.

Stap 4

Specificeer de nieuwe partitie waarop het systeem moet worden geïnstalleerd met de toets C en verwijder de vorige partitie met de toets D. Specificeer hoeveel MB de partitie moet bevatten of druk op de spatiebalk om de grootte automatisch in te stellen.

Stap 5

Als u vervolgens een besturingssysteem wilt installeren, gebruikt u de pijlen op het toetsenbord om de partitie te selecteren die de systeempartitie zal zijn, zodat Windows erop wordt geïnstalleerd.

Stap 6

Merk op dat u de partities van de harde schijf wilt formatteren. Wanneer het programma u vraagt met welk bestandssysteem de schijf moet worden geformatteerd, kiest u NTFS - het is een modern en betrouwbaar bestandssysteem. Kies snel of normaal formaat, afhankelijk van of u de schijf wilt controleren op beschadigde en onjuiste elementen, of dat u deze wilt formatteren zonder te controleren.

Stap 7

Volg de instructies op het scherm en wacht tot de verificatie en het formatteren zijn voltooid.

Aanbevolen: