Hoe Het Stuurprogramma Van De Videokaart Correct Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Stuurprogramma Van De Videokaart Correct Te Installeren?
Hoe Het Stuurprogramma Van De Videokaart Correct Te Installeren?

Video: Hoe Het Stuurprogramma Van De Videokaart Correct Te Installeren?

Video: Hoe Het Stuurprogramma Van De Videokaart Correct Te Installeren?
Video: How to Properly Install NVIDIA Drivers - Manual Install Explained | Windows 10 (2021 Working) 2023, Maart
Anonim

Elke zes maanden moet u de stuurprogramma's bijwerken voor alle hoofdcomponenten van de computer, inclusief de videokaart. Wie echter vaak games speelt, zal veel vaker moeten updaten.

Hoe het stuurprogramma van de videokaart correct te installeren?
Hoe het stuurprogramma van de videokaart correct te installeren?

Hoe kom ik achter het model van een videokaart?

Het is niet nodig om de stuurprogramma's voor de videokaart bij te werken. Hoewel het voor een juiste werking beter is om een nieuwe versie van het stuurprogramma te hebben, omdat het niet moeilijk is om het te installeren. Maar voor fanatieke gamers is dit een vereiste, aangezien games constant nieuwe versies van stuurprogramma's nodig hebben.

Voordat u het stuurprogramma installeert, moet u het model van uw grafische kaart weten. Ga hiervoor naar het menu Start, selecteer Uitvoeren en voer dxdiag in. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u naar het tabblad "Weergave" moet gaan. En hier in het item "Type microschakelingen" wordt de videokaart van de gebruiker aangegeven.

U kunt het model van uw videokaart ook achterhalen via de snelkoppeling "Deze computer". Om dit te doen, moet u het contextmenu voor deze snelkoppeling oproepen, naar "Eigenschappen" gaan en "Apparaatbeheer" selecteren. In het nieuwe venster moet u het item "Videoadapters" vinden, het openen en de naam van de videokaart zal daar worden aangegeven.

Driverinstallatie voor Nvidia- en AMD-videokaarten

Als het stuurprogramma al op de Nvidia-videokaart was geïnstalleerd, werd in de regel ook aanvullende software - GeForce Experience - geïnstalleerd. Dit programma bewaakt het verschijnen van nieuwe stuurprogrammaversies en informeert de gebruiker hierover. En om een nieuw stuurprogramma te installeren, moet u op het pictogram van dit programma in de lade (in de buurt van de klok) klikken, het openen en dan zal het programma zelf het stuurprogramma vinden en installeren.

Als het stuurprogramma voor de eerste keer wordt geïnstalleerd, moet u naar de officiële Nvidia-website gaan. Selecteer in de bovenste menubalk de items "Drivers - Load drivers". En op de volgende pagina moet je de criteria voor je videokaart selecteren. Als de gebruiker bijvoorbeeld een GeForce GTX 560 Ti grafische kaart heeft, moet het volgende worden geselecteerd: videokaarttype - GeForce, productserie - GeForce 500-serie, productfamilie - GeForce GTX 560 Ti. In het item "Besturingssysteem" moet u uw versie van het besturingssysteem aangeven en in het item "Taal" selecteert u "Russisch" (of een ander).

Daarna moet u op de knop "Zoeken" klikken, het systeem zal een nieuw stuurprogramma voor uw videokaart vinden en u de mogelijkheid geven om het te downloaden. Het installeren van het stuurprogramma is niet moeilijk, het wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als elk ander programma. Het is niet nodig om de oude driver te verwijderen voor de installatie - het programma zal dit automatisch doen.

Stuurprogramma's voor de AMD-videokaart worden op dezelfde manier geïnstalleerd. Eerst moet je naar de officiële website van de ontwikkelaars gaan. In de lijst die verschijnt, moet u uw gegevens opgeven (videokaartmodel en besturingssysteemtype), en vervolgens kunt u de driver downloaden en installeren op uw computer / laptop.

Populair per onderwerp