Hoe Geheugen Opnieuw Toe Te Wijzen?

Inhoudsopgave:

Hoe Geheugen Opnieuw Toe Te Wijzen?
Hoe Geheugen Opnieuw Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Geheugen Opnieuw Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Geheugen Opnieuw Toe Te Wijzen?
Video: ATTENTION❗ HOE KHASHLAMA EN SHASHLIK SMAKELIJK TE KOKEN! Recepten van Murat. 2024, Mei
Anonim

Het opnieuw toewijzen van geheugen op een computer betekent het creëren van harde-schijfvolumes, die elk door het systeem worden herkend als een autonome eenheid van fysiek geheugen.

Hoe geheugen opnieuw toe te wijzen?
Hoe geheugen opnieuw toe te wijzen?

Noodzakelijk

vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker

instructies:

Stap 1

Partitioneer de harde schijf bij het installeren van het besturingssysteem. Maak in het stadium van het kiezen van een schijf voor installatie een speciale partitie voor het besturingssysteem. In de toekomst zal dit uw tijd voor het kopiëren van informatie naar verwisselbare media tijdens de herinstallatie aanzienlijk verkorten. Alle bestanden worden apart opgeslagen en in de toekomst hoeft u slechts één sectie te formatteren.

Stap 2

Installeer het besturingssysteem op de gemaakte partitie. Geef het een grootte, rekening houdend met het feit dat de systeembestanden erop in aantal zullen toenemen, vergeet ook niet de stuurprogramma's die na het besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Stap 3

Houd er rekening mee dat verschillende besturingssystemen totaal verschillende hoeveelheden vrije schijfruimte nodig hebben. Voor XP is het het beste om een partitie van 10-15 GB te maken, voor Vista - 30, voor het Windows Seven-besturingssysteem - ongeveer 40-50. Manipuleer het niet-toegewezen gebied nog niet.

Stap 4

Nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, installeert u het stuurprogramma op het moederbord en gaat u pas verder met het formatteren van het niet-toegewezen gebied. Maak indien nodig extra partities op de schijf. Dit kan worden gedaan in het menu-item "Beheer" op het bedieningspaneel van de computer, maar ook door speciale programma's te downloaden, bijvoorbeeld Acronis of Partition Majic.

Stap 5

Formatteer de gemaakte partities, het is het beste om het NTFS-bestandssysteem ervoor te kiezen. Het is wenselijk dat alle partities van één harde schijf één bestandssysteem hebben, dit zal de hoogste prestaties leveren bij het kopiëren van de ene partitie naar de andere. Het is het beste om in eerste instantie een schijfvolumelabel in te stellen, omdat het wijzigen ervan in de toekomst de werking van de hele computer kan beïnvloeden, aangezien het adres waar de installatiebestanden zich bevinden in het systeem is geregistreerd.

Aanbevolen: