Hoe Bestanden Te Verwijderen Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Verwijderen Bij Het Opstarten
Hoe Bestanden Te Verwijderen Bij Het Opstarten

Video: Hoe Bestanden Te Verwijderen Bij Het Opstarten

Video: Hoe Bestanden Te Verwijderen Bij Het Opstarten
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Sommige programma's kunt u rechtstreeks in het hoofdmenu op de knop "Start" uit de opstartlijst van Windows verwijderen. In de sectie "Programma's" is er een subsectie, die zo wordt genoemd - "Opstarten". Deze sectie toont echter slechts een klein deel van de programma's uit de volledige lijst van automatisch starten. Gebruik andere componenten van het besturingssysteem om de volledige lijst te bewerken.

Hoe bestanden te verwijderen bij het opstarten
Hoe bestanden te verwijderen bij het opstarten

instructies:

Stap 1

Gebruik het hulpprogramma voor systeemconfiguratie om toegang te krijgen tot de volledige opstartlijst. U kunt het bijvoorbeeld openen via het dialoogvenster voor het starten van het programma - open het hoofdmenu op de knop "Start" en selecteer "Uitvoeren", of druk op de "sneltoetsen" WIN + R.

Stap 2

Typ de opdracht msconfig in het invoerveld van het programmastartvenster en druk op de Enter-toets of klik op de knop "OK". Als gevolg hiervan start het besturingssysteem het configuratiehulpprogramma.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Opstarten" en je ziet een volledige lijst met applicaties die het systeem onmiddellijk na het laden moet starten. In het veld "Opstartitem" is aan elke toepassing een persoonlijk selectievakje toegewezen - schakel de programma's uit die van de lijst moeten worden verwijderd.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om de wijzigingen in de Windows-configuratie op te slaan. Ze worden van kracht de volgende keer dat u opstart. Dit hulpprogramma is ook beschikbaar in de veilige modus, dus als u opgewonden raakt en programma's uitschakelt, zonder automatisch te laden die het systeem niet normaal kan laten functioneren, herhaal dan de vorige stappen in de veilige modus en zet de selectievakjes terug in hun oorspronkelijke staat.

Stap 5

Alle wijzigingen die dit hulpprogramma aanbrengt in het systeemregister, kunt u in de handmatige modus doen. Om dit te doen, moet u de register-editor van het besturingssysteem gebruiken. Het kan ook worden geopend via het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de toetscombinatie WIN + R of selecteer de regel Uitvoeren in het menu op de knop Start. Typ vervolgens de opdracht regedit en druk op Enter of klik op de knop "OK".

Stap 6

Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Open hiervoor het gedeelte "Bestand" in het menu en klik op de regel "Exporteren". Selecteer de opslaglocatie voor de kopie, geef de bestandsnaam op en klik op de knop "Opslaan".

Stap 7

Ga naar de tak HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Run en vouw de mappen in het linkerdeelvenster van de editor opeenvolgend uit.

Stap 8

Zoek in het rechterdeelvenster de regel van het programma dat moet worden verwijderd uit de opstartlijst, selecteer het en druk op de knop Verwijderen.

Stap 9

Sluit de Register-editor. De aangebrachte wijzigingen worden van kracht de volgende keer dat het systeem wordt opgestart.

Aanbevolen: