Hoe De Socket Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Socket Te Achterhalen?
Hoe De Socket Te Achterhalen?

Video: Hoe De Socket Te Achterhalen?

Video: Hoe De Socket Te Achterhalen?
Video: Resurrecting a Broken Motherboard – Bent Socket Pins 2024, Mei
Anonim

Als u een nieuwe, krachtigere processor voor uw computer wilt kopen, moet u enkele kenmerken van het moederbord en de processor kennen, waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe processor. U moet zeker weten met welke socket uw moederbord is uitgerust. Een socket is de interface die de processor met het moederbord verbindt. Als je een processor koopt die niet in je socket past, kun je hem simpelweg niet installeren.

Hoe de socket te achterhalen?
Hoe de socket te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - CPU-Z-hulpprogramma;
  • - AIDA64-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen welke socket uw moederbord heeft, is door de documentatie van uw moederbord te raadplegen. Als u dergelijke documentatie niet hebt, toen u een computer kocht, deze niet kreeg of deze gewoon kwijt was, zijn er andere manieren om de socket te bepalen.

Stap 2

Gedetailleerde informatie over de kenmerken van het moederbord kan worden verkregen met behulp van speciale programma's. De eenvoudigste van deze programma's is het hulpprogramma CPU-Z. Download en installeer het. Voer het programma uit. Zoek onmiddellijk na het starten in het eerste venster de regel Pakket. De waarde die op deze regel wordt geschreven, is de socketversie waarmee uw moederbord is uitgerust.

Stap 3

Meer gedetailleerde informatie kan worden verkregen met behulp van het AIDA64-programma. Het zal u niet alleen helpen om de socketversie te vinden, maar ook om de processormodellen te zien die in de socket passen. Download het programma van internet. U kunt een gratis beperkte versie downloaden of betalen voor een licentie.

Stap 4

Voer het programma uit. Wacht een paar seconden totdat de systeemscan is voltooid. Selecteer na de lancering het onderdeel "Moederbord" in het rechtervenster. Selecteer in het venster dat verschijnt ook "Moederbord". Zoek vervolgens het gedeelte 'Fysieke informatie op het moederbord'. Zoek in deze sectie de regel "Aantal CPU-sockets". Het eerste cijfer in deze regel is het aantal sockets zelf, daarna is het informatie over het socket.

Stap 5

Het onderste gedeelte in dit venster heet Moederbordfabrikant. Dit gedeelte bevat koppelingen naar een pagina over uw moederbord. Als u deze link volgt, kunt u informatie zien over de processors die het ondersteunt. Dubbelklik hiervoor op de link en de pagina wordt geopend in uw internetbrowservenster. Er zijn ook koppelingen om het BIOS en het moederbordstuurprogramma bij te werken.

Aanbevolen: