Hoe De Processorfrequentie Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorfrequentie Te Controleren?
Hoe De Processorfrequentie Te Controleren?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Controleren?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Controleren?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Om de prestaties van een processor te evalueren, is het noodzakelijk om verschillende parameters te kennen. Dit is het aantal kernen, de grootte van het cachegeheugen van het eerste en tweede niveau, evenals de huidige klokfrequentie. In Windows 7 zijn deze instellingen op verschillende manieren terug te vinden.

Hoe de processorfrequentie te controleren?
Hoe de processorfrequentie te controleren?

Noodzakelijk

  • - AIDA64 Business Edition-programma;
  • - CPU-Z-programma.

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start" door met de linkermuisknop op de knop "Start" op de taakbalk te klikken. In het menu dat wordt geopend, beweegt u de cursor over de knop "Computer". Druk op de rechtermuisknop en klik in het contextmenu dat wordt geopend op de knop "Eigenschappen". Lees in het geopende venster "Computereigenschappen" de gegevens over de huidige processorfrequentie in de subsectie "Systeem" onder de evaluatie van de computerprestaties. Deze methode is eenvoudig, vereist geen installatie van extra programma's, maar is niet erg informatief.

Stap 2

Download van de officiële website en installeer het AIDA64 Business Edition-programma op uw computer. Voer dit programma uit. Bij de eerste lancering wordt u aangeboden om een sleutel te kopen en het programma volledig te activeren of gebruik te maken van een proefperiode (30 dagen). In de proefversie is de functionaliteit van het programma beperkt (sommige functies zullen niet beschikbaar zijn). Selecteer aan de linkerkant van het programmavenster het tabblad "Moederbord". Selecteer in de lijst die wordt geopend de regel "CPU". Lees in het geopende venster in de subsectie "CPU-eigenschappen" de fabrieksinstellingen voor de frequentie van de centrale processor. Lees hieronder, in de subsectie Multi CPU, de huidige klokfrequentie van de processor. Als uw computer een multi-coreprocessor heeft, lees dan de frequentiewaarden voor elke processorcore in deze subsectie. Deze methode is informatiever, maar vereist de installatie van een betaald programma.

Stap 3

Download en installeer het CPU-Z-programma van de website van de ontwikkelaar voor meer informatie over de processor. Na het installeren en starten van het programma wordt een venster geopend met 6 tabbladen. Lees op het eerste tabblad (CPU) in het gedeelte Processor informatie over het type, de fabricagetechnologie, de huidige voedingsspanning en de processorvoet. Lees hieronder in het gedeelte Klokken en cache de waarden van de processorfrequentie, de huidige vermenigvuldiger, de grootte van het eerste en tweede cacheniveau. Deze methode maakt gebruik van een klein en gemakkelijk te gebruiken gratis programma. Met deze methode kunt u uitgebreide informatie verkrijgen over de single-core of multi-core processor die in uw computer is geïnstalleerd.

Aanbevolen: