Hoe De Processorfrequentie Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorfrequentie Te Wijzigen
Hoe De Processorfrequentie Te Wijzigen

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Wijzigen

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Wijzigen
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

De frequentie van bijna alle moderne processors kan worden gewijzigd. Als je aan het spelen bent en meerdere applicaties tegelijkertijd draait, dan moet de processorfrequentie worden verhoogd. Als u de processor in de nabije toekomst niet gaat laden, kunt u deze verlagen. Door de frequentie te verlagen, wordt het stroomverbruik verminderd en de snelheid van de koelventilator verlaagd.

Hoe de processorfrequentie te wijzigen
Hoe de processorfrequentie te wijzigen

Noodzakelijk

  • - Cool'n'Quiet-programma;
  • - SpeedStep-programma;
  • - ClockGen-programma.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u uitzoeken hoe u de processorfrequentie kunt verlagen. U kunt het alleen handmatig doen als het is overgeklokt. De nominale processorfrequentie kan niet worden verlaagd met dezelfde methoden als waarmee deze wordt verhoogd. Het is mogelijk om het voltage per processor te verlagen, maar dit is een beetje anders. De enige uitzonderingen zijn sommige laptopmodellen. In de meeste gevallen moet je het een beetje anders doen.

Stap 2

Als je een AMD-processor hebt, helpt Cool'n'Quiet je om de frequentie te verlagen. Het zou op de driverschijf voor uw moederbord moeten staan. Als je de schijf niet hebt, kan het programma gratis worden gedownload op de officiële AMD-website. Installeer Cool'n'Quiet op uw computer. Nu, wanneer de belasting van de processor minimaal is, zal de processorfrequentie afnemen. Wanneer de belasting toeneemt (vooral bij het overschakelen naar de 3D-modus), wordt de processorfrequentie hersteld naar de fabriekswaarde.

Stap 3

Voor Intel-processors is het SpeedStep-programma geschikt. U hoeft het alleen maar te downloaden en op uw computer te installeren. Het verschil is dat wanneer u het programma start, u de modus van het programma kunt kiezen.

Stap 4

Het ClockGen-programma is goed voor het verhogen van de processorfrequentie. Zoek een van de nieuwste versies op internet. Het programma hoeft niet te worden geïnstalleerd. Pak het ClockGen-archief uit in een willekeurige map. Houd er rekening mee dat het programma mogelijk niet compatibel is met sommige moederborden. Zo ja, dan is de overklokfunctie, die hieronder wordt besproken, er niet.

Stap 5

Voer het programma uit. Verplaats in het geopende venster de bovenste schuifregelaar naar rechts en klik vervolgens op "Toepassen". De processorfrequentie zal iets toenemen. Als de computer normaal werkt, kunt u de frequentie iets meer verhogen. Als systeemstoringen beginnen, moet de frequentie worden verlaagd. Selecteer dus de optimale processorfrequentie.

Aanbevolen: