Hoe De Processorfrequentie Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorfrequentie Te Overklokken?
Hoe De Processorfrequentie Te Overklokken?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Overklokken?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Overklokken?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Het proces van het overklokken van een processor is niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt. Tijdens het uitvoeren van deze taak moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen en heel voorzichtig zijn om het niet te overdrijven of het moederbord te doden.

Hoe de processorfrequentie te overklokken?
Hoe de processorfrequentie te overklokken?

Noodzakelijk

Instructies voor het moederbord van de computer, hulpprogramma's voor het analyseren en testen van het systeem (bijvoorbeeld Everest), koelpasta voor de processor (kan in sommige gevallen nodig zijn), een programma voor het overklokken van de processor (in het geval van softwarematig overklokken van de processor)

instructies:

Stap 1

Voordat u direct doorgaat met de procedure voor het overklokken van de processor, is het noodzakelijk om wat technische documentatie te bestuderen, namelijk de instructies die bij het moederbord worden geleverd. Dit is nodig om de overeenkomstige secties in het BIOS te vinden.

Stap 2

Vervolgens moet u beslissen op welke manier de procedure zal worden uitgevoerd. Er zijn twee manieren: software (met behulp van speciale programma's die hiervoor zijn ontworpen) en hardware (overklokken met behulp van standaard BIOS-tools). De softwaremethode voor het overklokken van de processor wordt in dit artikel niet besproken, omdat er in de regel gedetailleerde instructies bij de programma's worden geleverd.

Stap 3

Voordat u begint met overklokken, moet u de staat van de koelpasta op de processor controleren. Als het is uitgedroogd, moet het worden vervangen. Vervolgens dient u de koeler schoon te maken en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk lucht in de systeemeenheid stroomt (hiervoor wordt een van de zijpanelen verwijderd). Vervolgens moet u het BIOS openen (dit doet u door op de F2- of Del-toets te drukken wanneer het systeem opstart). Nu is het in BIOS nodig om een functie te vinden die de geheugenfrequentie bepaalt en de minimumwaarde instelt (dit wordt gedaan zodat het overklokproces van de processor niet wordt beperkt door geheugen). Deze functie is te vinden in de secties die betrekking hebben op het overklokken van de processor of op overklokken en geheugentiming, in de meeste gevallen draagt het een van de volgende namen: Advanced Chipset Features, of Memclock index value, of Advanced, of POWER BIOS Features, of Systeemgeheugenfrequentie of geheugenfrequentie.

Stap 4

Ga vervolgens naar het menu Frequentie / Spanningsregeling (POWER BIOS-functies, of JumperFree-configuratie, of? Guru-hulpprogramma - andere varianten van de naam). Hier moet u het item vinden dat de waarde van de FSB-frequentie bepaalt (opties voor de itemnaam: CPU-hostfrequentie of CPU / kloksnelheid of externe klok). Nadat het gewenste item is gevonden, moet het geleidelijk worden verhoogd. Hier moet je aandacht en geduld tonen. Wanneer u de meetwaarden van het item verhoogt, hoeft u deze niet veel, maar een beetje te verhogen. Na elke verhoging is het noodzakelijk om de instellingen op te slaan (het overeenkomstige verzoek bij het afsluiten van BIOS) en de computer opnieuw op te starten. Daarna moet u met behulp van bepaalde hulpprogramma's controleren of de processor is overklokt, evenals de stabiliteit van het systeem.

Aanbevolen: