Hoe De Processorfrequentie Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorfrequentie Te Verlagen?
Hoe De Processorfrequentie Te Verlagen?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Verlagen?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Verlagen?
Video: How To Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 u0026 Windows 11 (2 Tips) 2024, April
Anonim

Gewoonlijk geldt: hoe hoger de processorprestaties, hoe beter, omdat een toename van de procesprestaties het mogelijk maakt meer bewerkingen uit te voeren in minder tijd en de algehele snelheid van de computer verhoogt. Is deze prestatie echter altijd nodig? Als de computer bijvoorbeeld als mediacenter wordt gebruikt, heeft hij geen superprestaties nodig en zijn lawaai en hitte enkele van de belangrijkste problemen. In dergelijke gevallen is het raadzaam niet alleen niet te overklokken, maar ook de processorfrequentie te verlagen.

Hoe de processorfrequentie te verlagen?
Hoe de processorfrequentie te verlagen?

Het is nodig

Computer, processor, basisvaardigheden voor BIOS-setup

instructies:

Stap 1

Nadat u er zeker van bent dat het koelsysteem voldoende efficiënt en beheersbaar is, kunt u overgaan tot de procedure voor frequentiereductie. Ga hiervoor naar de BIOS van het moederbord (druk op de DEL-, F2- of F1-toets tijdens het opstarten van de computer, afhankelijk van het moederbordmodel). Zoek het tabblad met processorspecificaties. Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen, hoe precies, lees je in de handleiding van het moederbord.

Stap 2

De processorfrequentie kan worden verlaagd door de systeembusfrequentie te verlagen. In BIOS wordt dit kenmerk meestal CPU-klok of CPU-frequentie genoemd. Verlaag gewoon de waarde van dit kenmerk met het vereiste bedrag.

Stap 3

De uiteindelijke processorfrequentie is het resultaat van vermenigvuldiging van de busfrequentie met de zogenaamde processorvermenigvuldiger. Je kunt de processor vertragen door simpelweg de vermenigvuldiger te verlagen, maar in de meeste moderne processors is deze uitgeschakeld. Intel's Extreme-serie processors en AMD's Black-serie processors, waarbij de vermenigvuldigingswaarde kan worden gewijzigd, vormen de uitzondering. Maar het "vertragen" van processors die speciaal zijn ontworpen voor overklokken, is op zijn minst ondoelmatig.

Stap 4

Houd er rekening mee dat het geen zin heeft om de frequentie onder een bepaalde limiet te verlagen. In de meeste gevallen moet u de processorfrequentie niet met meer dan 30 procent van de nominale waarde verlagen, omdat dit de warmteafvoer niet langer significant beïnvloedt en de prestaties afnemen.

Aanbevolen: