Hoe De Processorfrequentie In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorfrequentie In Te Stellen
Hoe De Processorfrequentie In Te Stellen

Video: Hoe De Processorfrequentie In Te Stellen

Video: Hoe De Processorfrequentie In Te Stellen
Video: Как разогнать процессор AMD Ryzen или Intel Core в два клика? 2024, Mei
Anonim

Het aanpassen van de parameters van de centrale processor is een van de belangrijkste fasen van computeroptimalisatie. Het is de gevaarlijkste methode om uw pc te versnellen.

Hoe de processorfrequentie in te stellen
Hoe de processorfrequentie in te stellen

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Het gebruik van onjuiste CPU-parameters kan dit apparaat beschadigen. Daarom is het noodzakelijk om de toestand ervan constant te controleren. Download en installeer Speccy. Start het en ga naar het menu "CPU". Kijk naar de uitlezing van de temperatuursensor. Ontdek de bussnelheid en processorvermenigvuldiger.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken. Druk nu tegelijkertijd op de F1- en Ctrl-knoppen. Nadat extra menu's zijn verschenen, gaat u naar Geavanceerde instellingen of CPU-instellingen. De totale frequentie van de centrale processor wordt verkregen door de vermenigvuldiger te vermenigvuldigen met de busfrequentie. Zoals je je kunt voorstellen, zijn er twee manieren om de CPU te overklokken.

Stap 3

Verhoog eerst de busfrequentie. Deze methode zorgt voor verbeterde prestatieverbeteringen. Als de vermenigvuldiger van de processor in het bereik van 7-12 ligt, verhoog dan de busfrequentie met 20-30 Hz. Zoek het item CPU-spanning en verhoog de CPU-spanning. Als u een multi-coreprocessor gebruikt, wijzigt u symmetrisch de waarden van alle kernen. Sla de instellingen voor dit menu op. Start uw computer opnieuw op door Opslaan en afsluiten te kiezen.

Stap 4

Nadat het besturingssysteem is geladen, voert u het Speccy-hulpprogramma opnieuw uit. Zorg ervoor dat de temperatuur de maximaal toegestane waarde niet overschrijdt. Schat de toename van de kloksnelheid van de centrale processor.

Stap 5

Keer terug naar het BIOS-menu door uw computer opnieuw op te starten. Herhaal deze cycli totdat u optimale CPU-prestaties bereikt. Controleer de temperatuur na elke cyclus van het verhogen van de CPU-frequentie. Voer periodiek "zware" applicaties uit om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet tot een kritiek niveau stijgt, zelfs niet wanneer de CPU volledig is belast.

Aanbevolen: