Een Beveiligde Schijf Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Beveiligde Schijf Kopiëren
Een Beveiligde Schijf Kopiëren

Video: Een Beveiligde Schijf Kopiëren

Video: Een Beveiligde Schijf Kopiëren
Video: How To Copy DVD/CD to USB 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een beveiligde schijf te kopiëren kan voor ieder van ons ontstaan, zelfs voor degenen die verre van denken aan hacken en piraterij. Zoals u weet, raakt het oppervlak van de schijf gemakkelijk bekrast en wordt het onbruikbaar. Op een mooie dag blijkt een schijf die veel geld heeft gekost onbruikbaar te zijn. Een kopie van deze schijf kan zo'n verlies gemakkelijk goedmaken.

Een beveiligde schijf kopiëren
Een beveiligde schijf kopiëren

instructies:

Stap 1

Een van de meest voorkomende kopieerbeveiligingssystemen voor schijven is het StarForce-systeem. De makers van het systeem garandeerden de gameproducenten absolute kopieerbeveiliging, maar met de juiste aanpak kan de schijf nog steeds worden gekopieerd. Laten we een voorbeeld bekijken van het kopiëren van een beveiligde schijf met het programma Alcohol 120%. Dit programma kan gemakkelijk op internet worden gevonden en op uw computer worden geïnstalleerd. Alcohol 120% kopieert niet alleen gegevens van de schijf, maar brengt ook informatie over de fysieke structuur over naar een speciaal bestand, dat tijdens het opnemen door de emulator wordt gelezen, wat op zijn beurt vertragingen emuleert die StarForce-bescherming nabootsen.

Een beveiligde schijf kopiëren
Een beveiligde schijf kopiëren

Stap 2

Plaats de schijf die u wilt kopiëren in het diskettestation van uw computer. Voer de Image Wizard uit in het programma Alcohol 120%. Vergeet niet het selectievakje "emulator inschakelen" te activeren en Starforce 1.x / 2.x als gegevenstype te selecteren. Klik volgende". Voor een succesvolle kopie moet het programma eerst een virtuele afbeelding maken. Geef een naam aan het aan te maken bestand, selecteer het *.mds-formaat en wijs het programma naar de map waar het de schijfkopie zal schrijven. Schakel alle onnodige actieve toepassingen uit, zet de leessnelheid van de schijf op het minimum. Hoe grondiger Alcohol 120% de bronschijf leest, hoe groter de kans dat deze de bescherming aankan. Afhankelijk van het vermogen van de computer, kan na enige tijd het maken van de virtuele afbeelding voltooid zijn, u kunt de schijf uit het station verwijderen.

Een beveiligde schijf kopiëren
Een beveiligde schijf kopiëren

Stap 3

U kunt verschillende dingen doen met het opgenomen virtuele beeld. De beste oplossing zou zijn om de afbeelding te koppelen aan de virtuele schijf. Het Alcohol 120%-programma is hier namelijk in gespecialiseerd. Maar u kunt proberen het op een fysieke schijf te branden. Tijdens het opnemen leest Alcohol 120% de beveiligingsgegevens uit het informatiebestand en zal proberen om de fysieke kopie van de schijf die u nodig hebt volledig opnieuw te maken. De schrijfsnelheid, evenals bij het lezen, moet u het minimum selecteren. Na een tijdje is je schijf klaar.

Aanbevolen: