Hoe Het CPU-gebruik Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het CPU-gebruik Te Verminderen?
Hoe Het CPU-gebruik Te Verminderen?
Anonim

Om de belasting van de processor te verminderen, is de eerste stap om erachter te komen welke processen veel rekenkracht verbruiken. En verwijder daarna het onnodige proces uit het geheugen of verwijder het programma uit het opstarten.

In dit venster kunt u de CPU-belasting verminderen
In dit venster kunt u de CPU-belasting verminderen

Noodzakelijk

Computer, taakbeheer, defragmentatieprogramma

instructies:

Stap 1

Roep eerst de taakbeheerder van het Windows-besturingssysteem op. Klik vervolgens op het tabblad Processen en kijk welke objecten veel CPU-kracht verbruiken. Als dit het programma is dat u wilt, laat het dan met rust. Zoek naar die processen die u niet nodig hebt. Zoek eerst uit waarom dit proces nodig is. Ga gewoon naar een zoekmachine en lees de beschrijving ervan. U kunt dus onnodige processen uit het systeem verwijderen, waardoor de processorbelasting toeneemt.

Stap 2

Voer vervolgens het woord msconfig in het venster Uitvoeren in. Ga naar het opstarttabblad. Verwijder alle onnodige programma's die u niet nodig heeft. Ze werken immers samen met Windows en kunnen het systeem aanzienlijk vertragen. U kunt alle programma's verwijderen, dit interfereert niet met de werking van het besturingssysteem. Laat alleen de antivirus over.

Stap 3

Bekijk na het voltooien van deze stappen het resultaat. U kunt de processorbelasting zien in Taakbeheer op het tabblad Prestaties. Als dit niet genoeg is, moet u de schijven defragmenteren. Te gefragmenteerde bestanden vertragen niet alleen het lezen en werken van programma's, maar nemen ook een aanzienlijk deel van de prestaties van de processor weg. Als u niet de hele harde schijf wilt defragmenteren, doe dit dan op de systeemschijf (waar Windows is geïnstalleerd). Dit zal een deel van de belasting van de processor wegnemen.

Stap 4

Ruim het besturingssysteem op van tijdelijke bestanden. Gebruik het programma Ccleaner. In sommige gevallen maakt het enkele tientallen gigabytes aan ruimte vrij. Het biedt ook een functie voor het opschonen van het register. Voer deze bewerking uit en u krijgt niet alleen meer vrije ruimte, maar vermindert ook de processorbelasting.

Aanbevolen: