Gegevens Herstellen Van Een RAID-array

Inhoudsopgave:

Gegevens Herstellen Van Een RAID-array
Gegevens Herstellen Van Een RAID-array

Video: Gegevens Herstellen Van Een RAID-array

Video: Gegevens Herstellen Van Een RAID-array
Video: Как настроить Raid 0 2024, Mei
Anonim

Gegevensherstel van RAID op verschillende niveaus. Wat moet er worden gedaan als de RAID is "ingestort" of de schijven niet in orde zijn en de array niet opnieuw kan worden opgebouwd. Welke werkzaamheden worden uitgevoerd door de specialisten van het Inter Laboratory voor data recovery uit RAID-arrays.

Gegevens herstellen van een RAID-array
Gegevens herstellen van een RAID-array

Noodzakelijk

RAID-controller niet geconfigureerd om met een array te werken; HEX-editor; elk programma dat is ontworpen voor gegevensherstel en dat het type array ondersteunt dat u gaat herstellen

instructies:

Stap 1

We verbinden alle beschikbare schijven met de controller. De schijven moeten in het systeem als afzonderlijke apparaten worden gedefinieerd! Als er meer schijven defect zijn dan de redundantie van de array toestaat (voor RAID5 - één, voor RAID6 - twee), dan moeten de gegevens van de ontbrekende schijven worden hersteld in de vorm van kloonschijven.

Stap 2

We openen alle schijven in een hexadecimale editor (elke HEX-editor), analyseren hun inhoud. Bepaal het type RAID-array, blokgrootte, draairichting van pariteitsblokken (XOR, Reed-Solomon Code), de volgorde van het wisselen van blokken met gegevens, de aanwezigheid van vertragingen en offsets voor alle leden van de array.

Stap 3

We starten het programma voor gegevensherstel, creëren er een virtuele RAID-array in, stellen de configuratie in.

Als alle parameters correct zijn gedefinieerd, maakt u een kloon van de hele array (indien nodig) of opent u de benodigde partities en kopieert u de gegevens ervan naar een speciaal voorbereide schijf.

Aanbevolen: