Is Het Mogelijk Om Verwijderde Gegevens Van Een Harde Schijf Te Herstellen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Verwijderde Gegevens Van Een Harde Schijf Te Herstellen?
Is Het Mogelijk Om Verwijderde Gegevens Van Een Harde Schijf Te Herstellen?

Video: Is Het Mogelijk Om Verwijderde Gegevens Van Een Harde Schijf Te Herstellen?

Video: Is Het Mogelijk Om Verwijderde Gegevens Van Een Harde Schijf Te Herstellen?
Video: Verwijderde bestanden op de Mac herstellen met Disk Drill Pro 2024, April
Anonim

Het verliezen van gegevens van uw harde schijf is een van de donkerste momenten in het leven die kunnen uitkomen. Sommige gebruikers maken regelmatig back-ups, maar zelfs in deze situatie raken ze de laatste bestanden kwijt die nog niet op een ander medium zijn opgeslagen. De vraag rijst: is het mogelijk om de verloren gegevens van de harde schijf te herstellen?

Herstel van harde schijf
Herstel van harde schijf

Een beschadigde harde schijf herkennen damaged

Schijfschade treedt niet plotseling op. Meestal is een storing van tevoren voelbaar. De beste manier om de bestanden die u nodig hebt niet te verliezen, is door de gezondheid van uw harde schijf te controleren en regelmatig back-ups te maken. Signalen die wijzen op een mediastoring:

  • Langzaam werk van de ontdekkingsreiziger en programma's.
  • Beschadigde bestanden.
  • Problemen met het opstarten van het besturingssysteem.

Zodra de eerste vermoedens verschijnen dat er iets mis is met de harde schijf, moet je dringend actie ondernemen. Terwijl de computer opstart en de schijf nog steeds op de een of andere manier werkt, is het gemakkelijker om de gegevens te kopiëren dan nadat deze kapot is gegaan.

Gegevens herstellen van een beschadigde harde schijf

Speciale programma's helpen u bij het herstellen van gegevens van een harde schijf na een storing:

  1. Recuva is een programma dat alleen werkt op een werkende schijf. Uitgerust met een intuïtieve interface waarin u de locatie van de verloren gegevens en het type (bijvoorbeeld grafische bestanden) moet selecteren. De software scant de media op verloren gegevens. U moet de benodigde bestanden markeren, de locatie selecteren om ze op te slaan en de herstelbewerking bevestigen.
  2. TOKIWA Data Recovery is een programma dat rechtstreeks vanaf een USB-flashstation wordt uitgevoerd, zonder het op de harde schijf van een computer te installeren. Net als Recuva zoekt TOKIWA Data Recovery naar verloren bestanden en slaat deze op de geselecteerde locatie op.
  3. Disk Drill is een eenvoudig programma voor het herstellen van bestanden van minder dan 100 MB. Geschikt voor het herstellen van tekstdocumenten of een kleine hoeveelheid foto's tot 100 MB.
  4. Ontrack EasyRecovery is een gratis programma (in basisversie) dat gegevensherstel biedt vanaf een beschadigd of geformatteerd apparaat. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk te gebruiken. De gratis versie kan worden gebruikt om bestanden tot in totaal 1 GB te herstellen.

U kunt bovenstaande programma's zelf gebruiken om na het formatteren gegevens van de harde schijf te herstellen. Of neem contact op met de diensten van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het herstellen van verloren gegevens van HDD.

Wat te onthouden?

Ongeacht of u zelf gegevens herstelt of gebruik maakt van de diensten van een specialist, het is de moeite waard om de volgende belangrijke zaken te onthouden:

  1. Als er gegevens verloren zijn gegaan door het formatteren van de harde schijf, wordt het niet aanbevolen om er nieuwe programma's of bestanden naar te downloaden. Ze kunnen de belangrijkste onderdelen van een kapot apparaat vervangen en het moeilijk of zelfs onmogelijk maken om verloren materialen te herstellen.
  2. Als de schijf per ongeluk is beschadigd of geformatteerd, zet u uw computer uit. Bestandsherstel moet worden uitgevoerd op een ander apparaat, waarbij uw schijf als een extra apparaat wordt aangesloten. Zorg ervoor dat schijfdefragmentatie en automatisch systeemherstel op uw computer zijn uitgeschakeld.
  3. Als het u lukt om de verloren gegevens te vinden, moet u deze herstellen naar een nieuw medium, waar u de integriteit van de bestanden kunt controleren.

Als het gaat om gegevens die van weinig waarde zijn, kunt u proberen de inhoud van de harde schijf zelf te herstellen. Maar als het om werkdossiers gaat, is het verstandiger om een specialist in te schakelen.

Aanbevolen: